SliderMN Više

Svečana sjednica SO Ulcinj – rezimirani rezultati lokalne samouprave

Prej tvteuta13:56 2 April 2022

Dan opštine Ulcinj obilježen je danas centralnom, svečanom sjednicom Skupštine opštine Ulcinj. Iako je sala Centra za kulturu bila ispunjena do pola, njoj su prisustvovali gotovo svi čelnici Opštine Ulcinj, dio odbornika, predstavnici političkih partija, kao i lokalnih i državnih institucija, ali i predstavnici vjerskih zajednica i civilnog sektora.
U svom uvodnom obraćanju, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Hadži Sulejmani osvrnuo se na bogatu istoriju i tradiciju kojom se Ulcinj ponosi.
„ Danas je praznik Ulcinja, grada starog preko dvije i po hiljade godina, u kome su živjeli i borili se naši preci, iz generacije u generaciju. Oni su dali mnogo ovom gradu ali njihova najveća djela su Ulcinj i mi koji živimo danas ovdje… Nažalost, Ulcinj je danas jedan od gradova sa najmanjim ulaganjima u Crnoj Gori. Zahvaljujući privatnom sektoru turizam doživljava brzi rast, a dokaz tome je prošlogodišnja turistička sezona koja je prevazišla sva očekivanja. Uz nadu da će ovogodišnja sezona biti na nivou prošlogodišnje, svim građanima opštine Ulcinj čestitam Dan Ulcinja“, kazao je između ostalog Sulejmani.

Hadži Sulejmani 

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović u svom govoru obuhvatio je niz pokrenutih i završenih projekata u gradu, te ocijenio da je svaki građanin Ulcinja dao svoj doprinos lokalnoj zajednici, a da zajednica gradu mora da da više.

„ Danas je Ulcinj moderan evropski grad koji zahtijeva savremenu naprednu građanima okrenutu upravu. Biti na čelu opštine izazovan je i odgovoran posao, ali ujedno i velika čast i još veća lična satisfakcija. Period iza nas bio je pun izazova i složenih situacija na svim nivoima, kako lokalnim tako i državnim, a nažalost, kako svjedočimo i globalnim. Godinu iza nas posvetio sam izgradnji nekoliko elementarnih stubova na kojima bi svaka demokratska lokalna samouprava trebalo da počiva. Pokušali smo a vjerujem i uspjeli da promocijom pozitivnih primjera društveno korisnih aktivnosti utičemo na osjećaj pripadnosti zajednici i kolektivne odgovornosti građana Ulcinja“, poručio je Dabović.

Aleksandar Dabović

Svečanoj sjednici u Centru za kulturu prisustvovali su ambasadori i predstavnici ambasada koje imaju poslanstva u Crnoj Gori, kao i predstavnici opština iz Crne Gore i Albanije, ali i čelnici zajednica i institucija iz zemlje i susjedne Albanije.

Sjednicu je uveličao koncert gudačkog orkestra Umjetničkog centra Elbasana na čelu sa nagrađenim dirigentom Blerimom Nazaranijem, dok su za prisutne nekoliko zajedničkih numera izveli poznati albanski tenori Josif Đipali i Kastriot Tuša  i sopranistkinja iz Ulcinja Đulije Pelingu Hodža.
Telegrami čestitke povodom Dana Ulcinja građanima i lokalnoj samoupravi uputili su predsjednici države i vlade, Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić, ministarka Tamara Srzentić, kao i ambasadori Republike Turske i Mađarske u Crnoj Gori.

S. Vukčević

  • 1

    Radio