SliderMN Više

Sunset Fashion opravdao očekivanja – „Ovo je poput Sen Trope-a“ (VIDEO)

Prej tvteuta10:47 29 Avgust 2023

U čarobnom ambijentu Velike plaže i Azul Beach rizorta održana je druga Sunset Fashion modna manifestacija, koja je prevazišla očekivanja posjetilaca ali i organizatora. Spajanje mode, muzike, ekologije, književnosti i umjetnosti u jedan događaj zahtijevalo je visok nivo organizacije i odabir pravih ljudi za ovakav događaj, koji pretenduje da raste iz godine u godinu.

 

organizatori opravdali očekivanja publike

Sam koncept modnog događaja imao je za cilj podizanje svijesti, ne samo među kreatorima, već i kod šire javnosti, o tome kako se, na ekološki održiv način segmenti mode mogu prilagoditi manjoj upotrebi novih, po prirodu štetnih materijala. Među kreatorima koji su predstavili svoje modele bilo je i onih koji koriste reciklirane i prirodne materijale.

Organizator ovog događaja je Kreativna agencija „Ideja“ iz Srbije, dok su sponzori i prijatelji događaja između ostalog bili Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Turistička organizacija Ulcinj, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore kao i brojni domaći i regionalni brendovi.

sa revije brenda Legend

Reviju je otpočela kolekcija bio dizajnerke Maje Halilović, zatim su se publici predstavili i domaći dizajneri Marina Banović, ulcinjska kreatorka Hata Zenka, brendovi iz regiona Val, Monize, Legend, Milova i drugi.

Među zvanicama je bilo puno poznatih lica, iz svijeta medija, muzike, književnosti, ali i influenseri iz zemlje i regiona. Svi kao jedan Ulcinj doživljaju magično, a neke podsjeća čak na svjetska, mondenska ljetovališta.

„Mene ovo podseća na Sen Trope davnih dana, kada su se pravile neke žurke na Kanskom filmskom festivalu na plaži. Mnogo je lepo, ja sam baš oduševljena, veliki je rizort, dobro je organizovano, plaža je prelepa. Stvarno volim ovaj pustinjski fazon, mediteranska atmosfera, kao na Kritu, Severnoj Africi samo bolje“, kazala je srpska voditeljka i TV autorka Snežana Dakić.

među gostima brojna poznata lica

Kako je modna revija imala za cilj i sakupljanje sredstava za uređenje i kupovinu klupa i drugih korisnih predmeta za hiking stazu u Borovoj šumi, ovoj akciji se pridružila poznata spisateljica crnogorskih korijena Vesna Dedić.

„Ja  se u Ulcinju prosto lepo osećam, dugo nisam bila ovde i drago mi je što je Ulcinj postala ozbiljna turistička destinacija. Srećna sam što će vaš grad postati destinacija, jer ova priroda, ljudi, kuhinja budu zaista „iskorišćeni“ u turističke svrhe“, ocijenila je  Dedićeva. 

Ovakvi događaji definitivno daju ogroman doprinos turističkoj promociji grada, a tako su i u Turističkoj organizaciji Ulcinja veoma zadovoljni odjekom koji je Sunset Fashion manifestacija imala, te najavljuju podršku i saradnju u budućnosti.

detalj sa revije ulcinjske kreatorke Hate Zenka

„Ovakvi događaji su jako bitni, ozbiljna agencija  koja je nadaleko poznata stoji iza ovoga , i što je interesantno među brojnim kreatorima imali smo i našu Hatu Zenku. Sjajno je da imamo ovakvu manifestaciju gdje će se od prodaje kreacija novac iskoristiti za kupovinu korpi za otpatke i klupe u borovoj šumi. Ovo je uzvraćanje našoj podršsci koju smo pružili događaju. Jako sam srećan što se ovakav događaj održao kod nas u Ulcinju, ovo je jedna sjajna manifestacija i već imamo dobar fidbek“, ocijenio je direktor TO Ulcinj Ćazim Hodžić.

Pogledajte kako je to sve izgledalo:

https://www.youtube.com/watch?v=LNSZGjQlQmI

 

  • 1

    Radio