AKTUELNO Više

„Stupovi“ u akciji za porodicu Rili, Magdalena i Anđelo u obnovljeni dom početkom ljeta

Prej tvteuta14:32 26 April 2021

Godinama je dvočlana porodica, majka Magdalena i njen sin Anđelo Rili živjela u lošim uslovima. U staroj, gotovo oronuloj kamenoj kući Riljevima je nedavno zasijao tračak nade. Uz ljude dobre volje, pokrenuta je humanitarna akcija izgradnja novog i ljepšeg doma za ovu porodicu, bez puno pompe, ali sa puno ljubavi i volje. Za loše uslove u kojima su Magdalena i Anđelo živjeli čuli su i u humanitarnoj organizaciji „Pravoslavno bratstvo Stupovi“, koji su se udruženim snagama dali u pokret, kako bi novi dom već do početka ljeta bio spreman za Rilijeve. Ova mlada organizacija zajedno sa brojnim volonterima i donatorima obezbijedila je početak ovih radova koji za sada idu nešto sporije, zbog lošijih vremenskih uslova u aprilu.

Cijela akcija finansira se isključivo od dobrovoljnih davaoca i prijatelja koji su, u skladu sa svojim mogućnostima dali svoj doprinos da hladna kamena kuća postane novi topli dom.

Pravoslavno bratstvo „Stupovi“ formiralo se u maju prošle godine, humanitarnog je karaktera i broji veliki broj članova. Njihov cilj je pomoć ugroženima u osnovnim životnim namirnicama, sanaciji kuća ali i učestovanje u brojnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Složno, zajedno i uz pomoć prijatelja i dobročinitelja svaka se, pa i razorena kuća može nanovo sagraditi, tako će i vjerujemo, novi dom Magdalene i Anđela biti ispunjen slogom i ljubavlju.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio