Aktuale Më shumë

Studentët që kërkojnë një konvikt të ri do të kontaktojnë Ministrinë

Prej tvteuta12:37, 6 Nëntor 2023

Studentët e Universitetit të Malit të Zi (UCG) në protestën e sotme përsëritën kërkesat e tyre për ndërtimin e një konvikti të ri dhe kushte më të mira në ato ekzistuese. Ata iu drejtuan Ministrisë së Arsimit me kërkesat e tyre.

Siç tha studenti Vuk Vojinoviq, studentët po kërkojnë zgjidhje të përkohshme për studentët të cilët këtë vit “për shkak të kapacitetit të vogël të konviktit dhe rregullave jokorrekte, nuk do të mund ta ushtrojnë të drejtën e tyre për konvikt”.

Ata gjithashtu duan që kuponi i mensës të vlejë më shumë.

“Për sa i përket Menzës kemi kundërshtime për vlerën e kuponit, pra çfarë merr për një kupon, ushqimi është i ngurtë, por vlera e kuponit apo ajo që merr për një kupon është shumë pak për një person. Gjithashtu dëshirojmë të apelojmë që dhomat të klimatizohen sa më shpejt që të përmirësohen kushtet në shtëpi dhe të zgjidhet problemi i mensës”, tha Vojinoviq më herët për TVMZ.

  • 1

    Radio