AKTUELNO Više

Štrajk upozorenja radnika Centra za kulturu – traže zaostale zarade, u suprotnom pooštrenje štrajka

Prej tvteuta11:11 31 Maj 2021

Zbog neisplaćenih deset mjesečnih zarada, radnici Centra za kulturu, zaposleni u biblioteci, muzeju i Domu kulture ,danas su obustavili rad na pola sata, čime su nadležnim organima, konkretno poslodavcu Opštini Ulcinj, željeli da skrenu pažnju na stanje u koje su dovedeni.

„Kako poslodavac već nekoliko mjeseci nije našao zashodno da radnicima Centra za kulturu obezbijedi bar jednu zaradu u ovoj godini, što nam je  obećavano nam je svake nedjelje, mi smo danas stupili u polučasovni štrajk upozorenja“, kazala je predsjednika Sindikalne organizacije radnika Centra za kulturu Ljiljana Janinović.

„Rečeno nam je da formirana radna grupa, na čijem je čelu predsjednik Opštine Ulcinj. Sa svakog sastanka, na kojem su učestvovali i predstavnici drugih javnih preduzeća koja su u sličnoj situaciji, dobili smo istu informaciju, a to je da nijesu spomenuti radnici Centra za kulturu. Prisustovali smo jednoj press konferenciji, na kojoj smo saznali da su radnici Opštine Ulcinj primili zaostale zarade od januara do danas,“ kazala je Janinovićeva.

Do današnjeg dana, prema riječima Janinovićeve, niko od nadležnih nije se obratio radnicima Centra za kulturu. Oni će danas donijeti odluku kako će se organizovati rad u ovoj ustanovi u narednim danima. Podsjećamo, u Centru za kulturu stalno su zaposlena 23 radnika.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio