Aktuale Më shumë

Stolltenberg: Nuk është sjell vendimi për NATO

Prej tvteuta12:37, 1 Dhjetor 2015

NATO akoma nuk ka sjell vendimin  për dërgimin e ftesës Malit të Zi për anëtarësim , kurse ministrat e punëve të jashtme të vendeve anëtare për këtë do të vendosin nesër ,ka deklaruar  sekretari i përgjithshëm i Aleancës , Jens Stolltenberg ,duke shtuar se nuk mund të gjykoje  vendimin e ministrave.

Ai në konferencën për gazetarët në Bruksel ka theksuar se Mali i Zi ka kaluar rrugë të gjatë drejtë asocimit në familjen euro atlantike . Megjithatë ka mbetur pjesa tjetër e punës që do të thotë ftesa  Malit të Zi që ta fillojë procesin e asocimit dhe ky do të ishte vendim historik, mirëpo duhet  bërë akoma më shumë.Ai ka sqaruar se vendimi nuk është sjell akoma sepse është thënë qartë në samitin e Uellsit se këtë do ta bëjnë shefat e diplomacive.

  • 1

    Radio