Stiže 40 hiljada Sputnjik V i 150 hiljada doza lajt vakcine

Prej tvteuta09:00 29 Septembar 2021

Član pregovaračkog tima za nabavku ruske vakcine kao i šef katedre na Sečenovskom univerzitetu u Moskvi Sergej Boljević kazao je za Pobjedu da je postignut dogovor o nabavci Sputnjik lajt vakcine, te da se samo čeka odluka Vlade koja bi trebalo da bude donešena na sjednici zakazanoj 14. oktobra, prenosi portal RTCG.

Boljević je za „Pobjedu“ najavio i da se već krenulo u proceduru slanja i spornih 40.000 doza Sputnjik V vakcina koje su trebale da stignu još u maju ali je nabavka obustavljena zbog produženja intervala davanja druge doze sa 21 na 90 dana. Iz Ministarstva zdravlja su ranije pojasnili da očekuju dodatne informacije i dokumentaciju koja uključuje i odobrenje ove izmjene od strane regulatornog organa/savjetodavnih tijela za imunizaciju zemlje porijekla (Rusije) kao i od strane regulatornih organa/ savjetodavnih tijela za imunizaciju drugih zemalja.

Prema njegovim riječima, odluka Nacionalnog stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju (NITAG) je da se našoj zemlji distribuira 150.000 doza i to po 50.000 mjesečno.

  • 1

    Radio