SliderMN Više

Starograđani traže hitno rješenje zbog problema sa vodom, u protivnom najavljuju drastične korake

Prej tvteuta11:33 9 Avgust 2022

Ogorčeni žitelji Starog grada  protestvovali su danas pred Javnim preduzećem „Vodovod i kanalizacija“, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog katastrofalnog stanja sa vodosnabdijevanjem u ovom drevnom ulcinjskom utvrđenju. Naime, oni gotovo mjesec dana nemaju redovno snabdbijevanje vodom, uslijed problema sa dotrajalom  vodovodnom mrežom i slabim dotokom vode. Oni su tražili da ih na sastanak primi direktor ovog preduzeća, Ajet Zaga.

„Ja ne znam zašto ovaj direktor ne pristaje da razgovara sa ovim narodom, mi smo ga postavili na to mjesto, jesmo li mi stoka za njega, što on ne pristaje sa ljudima da razgovara… Nema ovdje samo dva čovjeka posla, već čitav Stari grad. Ovo je sramota što on radi, nek ne zauzima to radno mjesto ako nije sposoban da odgovara ovim ljudima koji dva mjeseca nemaju vode“, kazao je jedan okupljenih građana, Agim Nimanbegu, koji tvrdi da otkad je postavljena cijev vodovoda za Liman –  u Starom gradu nema vode.

Jedan od najprepoznatljivijih žitelja Starog grada, Ismet Karamanaga, kazao je da Starograđani nijesu navikli da protestuju, ali su ih „doveli u situaciju da traže svoje prava“.

„S nekim čudom regionalni vodovod je zaobišao Stari grad… Voda nekad dođe noću, ali to je jako slabo. Gosti nam se vraćaju, vide da nema vode, ovo je nenormalno da u 21. vijeku nemamo vode za piće“, kazao je Karamanaga.

Iako je na završetku okupljanja pred građane izašao novoizabrani direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Ajet Zaga, on nije davao izjavu za medije. Međutim, vlasnik hotela u Starom gradu i organizator protesta Hasan- Cani Karamanaga kazao je da ih je Zaga primio, i da im je obećao da će dobiti odgovor u toku ove sedmice.

Karamanaga:“Rečeno nam je da ćemo dobiti odgovor za tri – četiri dana“

„Direktor je prije dva dana postavljen na ovu funkciju, i kazao nam je da je  za danas sazvao sjednicu Upravnog odbora, i da ćemo u sljedeća dva- tri dana dobiti odgovor na sva pitanja. Ukoliko je to tehnička greška rekao je da će se ona ispraviti, a ukoliko je ljudska da će se utvrditi ko je umiješao prste u jedan takav akt. Ako se ne pronađe neki „bajpas“, da do 1. septembra imamo barem tri – četiri sata vode, zatvorićemo vrata Starog grada sa sjeverne strane gdje se održava „Ljetnja scena“, a ukoliko ni to ne bude dalo rezultate, blokiraćemo saobraćaj“, kazao je Karamanaga.

  • 1

    Radio