AKTUELNO Više

Srzentić: „Kada društvo prepozna vaše znanje,vi postajete neko“

Prej tvteuta14:42 8 Mart 2021

Prije 26 godina, farmaceut Radmila Srzentić, u Ulcinju poznatija i kao „Cetinjanka“ sa svojom porodicom odlučila je da dođe u Ulcinj i svoju apoteku otvori u malom Ulcinju. Ona je gostujući u utarnjem programu TV Teuta „Novi dan“ podijelila djelić svoje životne priče, i o tome kako ju je životni put naveo u Ulcinj.

Povodom Osmog marta, Srzentićeva je govorila o svojoj profesiji i o tome koliko je važno da žene rade na svom obrazovanju i doprinosu društvu.

„Jaka žena za određeno vrijeme je priča koja se tada dešava. Kada sam se ja rodila, jake žene su se ogledale u broju diploma i u tome koliko su uspjeha postigle u školi. Tako da su svi besomučno učili, ali je posle te škole trebalo učiti zanat. I kada vas društvo prihvati sa tim znanjem, vi ste tada postajali neko“, kazala je Srzentićeva.

Ona je kazala da joj u početku teško palo preseljenje iz Cetinja u Ulcinj, ali da se vremenom navikla na drugačiju sredinu.

„Ljudi koji su dobronamjerni, nasmijani i i ta neka sudbina koja je diktirala moj put su mi mnogo značili“, iskreno je odgovorila Srzentićeva, kojoj  su mnogi zahvalni.

„Žena prvo treba da nađe šta je težište njene ljubavi. Svako biće ima svoj senzibilitet i mora da izabere. Žena mora da izabere šta je to što nju hrani, a to ljubav, koju moramo pronaći prvenstveo u sebi“, poručuje Srzentićeva.

Cijeli intervju možete pogledati i na youtube kanalu TV Teuta.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio