SliderMN Više

Srušeni zid simbol početka nove saradnje i rušenja predrasuda

Prej tvteuta15:26 22 Februar 2022

Zid koji je dijelio naselje Totoši od dvorišta Osnovne škole „Maršal Tito“ nedavno je srušen. Priča o ovom zidu, posmatračima sa strane ne djeluje značajno  u odnosu na neke svakodnevne probleme, ali njegovim rušenjem postavljeni su temelji za neke buduće, ljepše priče. Nakon ranijih inicijativa i razgovora o njegovom rušenju, dvije strane konačno su našle zajednički jezik.

„Ovo je velika stvar ne samo za našu zajednicu i naselje već za cio grad. Nakon godinu dana borbe i pregovora, mi smo uspjeli na jedan demokratski način, i smatram da je direktorica Medina Čoba poslala jasnu poruku svima, i da su funkcije prolazne i da djela ostaju iza nas“, kazao je izvršni direktor Info portala MNE i mještanin Totoša Enes Uković.

Direktorica škole Medina Čoba smatra da je rušenje zida početak jedne bolje saradnje te smatra da je to trebalo biti urađeno mnogo ranije, jer prolaz koriste i učenici i mještani ovog dijela grada.Sada je u planu uljepšavanje tog dijela dvorišta, koji će oplemeniti novim sadnicama.

„Ne znam čemu toliki zid i za koga se postavio, ako je to ulaz i prečica za našu djecu i cijele mahale. Koristili su ga i stariji, i tu zid nikada ranije nije postojao. Taj zid je prvenstveno bio jako ružan,i kvario je izgled škole. Prolaz će ostati otvoren, planiramo postavljanje kapije i uređenje prostora, sađenje nekih sadnica i biće to jedan lijepi kutak“, kazala je Čoba.

Čoba se zahvalila Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i JP Komunalne djelatnosti koji su izvršili rušenje zida, i za kraj dodaje da će i ubuduće biti pružena ruka saradnje sa svim građanima a posebno djecom, i da će uvažiti sve zahtjeve koji su za boljitak zajednice.

 

  • 1

    Radio