SliderMN Više

Srušen zid koji je dijelio dvorište škole i naselje Totoši: „Pao je zid stida, srama i poniženja“

Prej tvteuta11:57 15 Februar 2022

Iako mnogi nijesu vjerovali da bi do njegovog rušenja moglo doći, zid koji je dijelio dvorište Osnovne škole „Maršal Tito“ i naselje Totoši danas je zvanično srušen. Simbolika rušenja ne ogleda se samo u jednostavnom infrastrukturnom zahvatu, već i u simbolici zaustavljanja dijeljenja građana. Izvršni direktor NVO Info portal MNE, Enes Uković, kazao je za naš portal da je ovo velika pobjeda za mještane i građanstvo uopšte.

„Nakon godinu dana borbe, pregovora i razgovora , pravda je ugledala svjetlo dana. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da smo pravdu iznjedrili na demokratski i civilizovan način . Posebnu zahvalnost dugujemo direktorici O.š. „Maršal Tito“, uvaženoj Medini Čobaj. Bez njene solidarnosti i spremnosti da pomogne rješavanju ovog problema , vjerovatno bi zid još dugo razdvajao dvije strane . Njeni demokratski i ljudski kapaciteti su primjer koji trebamo da slijedimo svi mi, reko bih prije svega oni prije nje , ali i posle nje . Koristim priliku da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprinjeli rješavanju ovog problema „, kazao je Uković.

On je kazao da bi se na tom mjestu trebala postaviti  kapija koja će biti  otvorena za pješake, te i da je u planu sređivanje i ozelenjavanje ovog zapuštenog prostora.

S. Vukčević

  • 1

    Radio