SliderMN Više

Srbija u političkoj i prirodnoj krizi, Veljković: „Smirivanja tenzija nema, i Kurti i Vučić donose loše odluke“

Prej tvteuta11:42 19 Jun 2023

U više od 50 opština širom Srbije stanje se polako normalizuje, međutim šteta koja je pričinjena ostaviće dugoročne posljedice, najviše na infrastrukturu, stambene objekte i poljoprivredne usjeve. Ovo su najveće poplave nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, a pričinjena šteta tek treba da se procijeni.

Međutim, sa druge strane, Srbija se u posljednjih nekoliko sedmica bori sa unutrašnjih političkim problemima. Glavni problem vlasti su nove tenzije na sjeveru Kosova, gdje građani i dalje protestvuju ispred opština u kojima su nakon lokalnih izbora na mjesta predsjednika opština sjevernih kosovskih gradova došli predstavnici albanskih partija.

Osim toga, netrpljivost je izražena i prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, protiv čije se vladavine i režima organizuju masovni protesti proteklih nekoliko sedmica,a koji su počeli kao građanski protestvi protiv nasilja, nakon dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu.

Novinar televizije Nova S Željko Veljković govorio je o prirodnoj katastrofi u Srbiji, političkoj krizi i krizi na Kosovu.

  • 1

    Radio