AKTUELNO Više

Spuštena zavjesa na sedmi po redu turnir u fudbalu „Trofej Miljana Miljanića“

Prej tvteuta16:25 26 Jun 2018

Prošle subote spuštena je zavjesa na sedmi po redu turnir u fudbalu „Trofej Miljana Miljanića“, koji su organizovali Sportsko rekreativno društvo „Belvi“, Opština Ulcinj, dok su turnir medijski ispratili i promovisali Televizija Teuta kao i sportska redakcija lista „Dan“. Turnir koji je okupio oko  250 dječaka iz tri zemlje pored fudbala imao je za cilj druženje djece, bez granica i razlika. Promoteri turnira bili su Zoran Batrović i Fadilj Vokri, a koji je iznenada preminuo prije dvije sedmice. Pored njih, promociji turnira doprinos su dali i legende fudbala na ovim prostorima poput Mirsad Fazlagić, Miodrag Božović i Miodrag Džudović. Najveći teret organizacije snosio je Miodrag Mišo Caušević, dugogodišnji sportski radnik. On je tokom posljednjeg dana turnira uručio pehare i medalje najboljima iz generacija 2005., 2008. i 2009. godišta.
U kategoriji 2009. godišta i mlađi najbolji je FK Akademija iz Ulcinja, drugoplasirani je FK Talenti iz Kačanika dok je treće mjesto zauzeo FK Anderba iz Nikšića. Najbolji igrač bio je Vukašin Bacović, najbolji strijelac Jon Šehu a najbolji golman Zenir Doda.
U kategoriji 2008. godišta  prvoplasirana je ekipa Talenti ispred Anderbe i Arsenala iz Bara, dok su Šaban Topoljani, Edi Runieva i Dušan Šarić proglašeni za najboljeg igrača, strijelca i golmana.
Najstariji učesnici na turniru je generacija 2005. godišta i mlađi  i u toj konkurenciji prvo mjesto osvojio je barski Mornar, drugoplasirani je bio FK Anderba a treće mjesto FK Talenti. Haris Duraković iz Mornara je najbolji igrač, najbolji strijelac je Boško Baćović dok je najbolji golman za taj uzrast bio Besart ELezaga iz domaće Akademije.Pehar za fer plej osvojila je ekipa Anderbe.
Održavanje turnira pomogle su i preduzeća Građa Komerc kao i Mesna industrija Franca iz Bijelog Polja.  Organizatori do godine planiraju održavanje još većeg i boljeg turnira koji će okupiti veći broj ekipa iz zemlje i regiona.

  • 1

    Radio