Rajoni/Bota Më shumë

SPECIALEN NUK MUND TA THEMELOJË OKB

Prej tvteuta10:54, 6 Korrik 2015

Themelimi i Gjykatës Speciale nga ana e Këshillit të Sigurimit në Kombet e Bashkuara, nëse në Kosovë dështon, është vënë në dyshim nga ish-shefi i Zyrës ligjore në UNMIK, Alexander Borg Olivier, shkruan sot Koha Ditore.

Ai ka thënë se dy anëtarët e përhershëm në Këshill të Sigurimit, Rusia dhe Kina, nuk do të pranojnë të krijojnë një precedent i cili në të ardhmen mund të përdoret kundër tyre. Asnjë pasojë nuk do ta ketë Kosova nëse nuk e themelon këtë gjykatë, ka shtuar Olivier.

  • 1

    Radio