Aktuale Më shumë

Sot në Bruksel dhe për Malin e Zi

Prej tvteuta11:00, 23 Janar 2023

Sot në Bruksel do të mbahet seanca e Këshillit të Politikës së Jashtme të Këshillit të Bashkimit Evropian (BE). Do të diskutohet edhe për situatën në Mal të Zi.

“Bashkimi Evropian shpreson që katër gjyqtarët e mbetur do të zgjidhen në Mal të Zi dhe se shumica e dy të tretave do të sigurohet në raundin e parë,” tha ambasadori i Austrisë në Mal të Zi, Karl Miller, para seancës së Këshillit.

Miller tha se është optimist dhe shpreson se vendimet do të merren me konsensus. Ai theksoi se të gjitha partitë dhe të gjithë politikanët duhet të bëjnë të pamundurën që të mos vonohen vendimet dhe të mos ia lëmë çështjen betejave partiake.

Mbledhja e Këshillit të BE-së për Punë të Jashtme do të drejtohet nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borel.

  • 1

    Radio