KULTURA Više

SOS telefon Ulcinj: U subotu promocija dokumentarnog filma “Povratiti zanatsvo-Očuvati tradiciju“

Prej tvteuta09:34 27 Maj 2021

„Povratiti zanatsvo-Očuvati tradiciju“ naziv je dokumentarca  koje realizuje  SOS telefonu za žene i djecu žrtve nasilja u Ulcinju. Promocija dokumentarca biće održana 29. maja u „Seoskoj kući“ u Midama, u 19:00 sati. Projekat podržava Fond za zaštitu i ostvarivanje ljudskih prava u Crnoj Gori. U ovom dokumentarcu biće predstavljena četiri zanata koja su gotovo izumrla. Protagonisti dokumentarnog filma su zanatlije iz opštine Ulcinj, koji su prepričavali svoj život i rad dugi niz godina.

“Gotovo jednoglasno su rekli da su posljednja generacija koja se bavi tim zanatima”, kazala je  je direktorica  SOS telefona – Ulcinj, Hatidža Neljaj. Neljaj je dodala da se ovdje neće zaustaviti, I da će vrlo brzo će izaći još jedan dokumentarac u kojem će biti predstavljen  rad ostalih zanata, projekat koji je našao podršku Ministarstva za manjine u Vladi Crne Gore.

“Uvijek je zadovoljstvo pokazati mladim generacijama vrijednosti našeg naslijeđa, zanati su definitivno dodatna vrijednost”, zaključila je  Neljaj.

  • 1

    Radio