KULTURA Više

Sopranistkinja Hristina Dragović u emisiji „Summer Vibes“ – „Ne odustajte od svojih snova“

Prej tvteuta16:49 30 Avgust 2018

Mlada sopranistkinja iz Ulcinja Hristina Dragović svoju karijeru u solo pjevanju usavršava već od 14 godine. Jako mlada napustila je rodni Ulcinj, nastavila je svoje školovanje u Kotoru, susjednoj Srbiji a već tri godine stipendistkinja je Fonda operske pjevačice „Melanije Bugarinović“. Hristina je zapažena i u Beču, gdje je pohađala master klas kod najeminentnijih profesora na Bečkom Univerzitetu.
„Odabrana sam da budem stipendistkinja ovog Fonda zajedno sa još jednom djevojkom sa ovih prostora. Zaista se trudim da sebe usavršavam u svakom pogledu, i sigurno tu neću stati. Iskustvo i znanje koje sam stekla za samo deset dana u Beču je zaista neponovljivo i neprocjenjivo. Imala sam priliku da novo naučim i od jednog od najpoznatijih operskih pjevača Ramona Vargasa, i to je zaista nešto što neću zaboraviti“, kaže Hristina.
Do sada je uradila dva solistička koncerta. Prvi je održala u svom rodnom Ulcinju u okviru „ViVo“ koncerte sezone, a nakon toga održala je nezaboravni koncert u Baru, i to u dvorcu Kralja Nikole.
„Imam u planu održavanje koncerta u KIC-u „Budo Tomović“ i to će za mene svakako biti velika čast. Jako se radujem tom koncertu“.
Za sve mlade ljude iz Ulcinja i Crne Gore imala je i jednu poruku.
„Nemojte dozvoliti da Vas sputavaju, radite na sebi, ne odustajte od svojih snova. Nema većeg zadovoljstva u životu kada radite nešto što volite i u čemu ste uspješni“, zaključuje Hristina.

  • 1

    Radio