Politikë Më shumë

SNP ULQIN: KAOS KOALICIONI – QEVERISJE PA VIZION

Prej tvteuta13:08, 31 Mars 2015

Këshilli komunal i Partisë Popullore Socialiste  nëpërmjet një komunikate për opinion  thotë se ,sipas  tij, Ulqini nuk ka pasur pushtet vendor më të keq  në historinë e kësaj komune.

“Pushteti lokal shihet qartë se nuk ka  kurrëfarë vizioni, as plan për Ulqinin, mungojnë idetë e reja, por edhe projektet.Askush nga  qeverisja lokale nuk merret me  temat më të rëndësishme , tërheqjen e investuesve  dhe hapjen e vendeve të reja të punës.Çdo tender  deri më tash  ka qenë i pasuksesshëm  ose  problematik ligjor. SNP konsideron se qytetarët e Ulqinit  kanë të drejtë  që të jenë në dijeni , se, sipas  kësaj partie opozitare, pushteti vendor nuk punon në interesin e qytetarëve të Ulqinit.

Ne vazhdim mund te lexoni kumtesen ne teresi:

OPŠTINSKI ODBOR SNP ULCINJ

Saopštenje za javnost  (26.03.2015.)

Ulcinj već duže od godinu dana ima vlast, najgoru u istoriji Ulcinja, koju nije zaslužio. Unutarkoaliciona trvenja, gotovo da su paralisala naš grad. ”HAOS KOALICIJA ZA PROPAST ULCINJA“, kako smo je odavno nazvali, se bavila isključivo sama sobom, zauzimanjem funkcionerskih fotelja i podmirivanjem ličnih interesa.  Postavljali su i smjenjivali jedni druge, a poslije loših, dolazila su, po pravilu, još gora kadrovska rješenja.

Jasno je i da gradska vlast nema nikakvu viziju ni plan za Ulcinj.  Za više od godinu dana kako su na vlasti, a neki su u kontinuitetu već duže vrijeme, nema ni jedne nove ideje ili projekta. Niko se iz gradske vlasti nije bavio najvažnijim temama – privlačenjem investitora i otvaranjem novih radnih mjesta.

Nedostatak sredstava planiraju da nadoknade sumnjivim tenderima. To im je već postala praksa a dokazali su je projektom AQVAPARK. Poslednji tender koji su ovih dana namjerili da objave je za zemljište na Maloj Plaži, sa već dogovorenim kupcem. U  pitanju je, očito, uzaludni pokušaj da se donekle finansijski konsoliduju jer su, u međuvremenu, saznali da na djelove te parcele polaže pravo “Otrantcomerc”, koji je već stavio sudsku  zabranu raspolaganja do okončanja sudskog spora.

Svaki tender do sada im je bio neuspješan ili zakonski problematičan. Ovo bi, naročito  trebalo da zainteresuje antikorupcijske organe, posebno tender kojim su prošle godine kupili dva polovna Renaulta “Megana” za potrebe opštinskih službi, čija je nabavna cijena bila približna cijeni novih vozila te kategorije.

Pokazalo se da je jedini investitor kojeg oni mogu da dovedu, zakupac plaže “AQVARIUS”, koji je ovih dana betonirao na stotine kvadrata priobalnog pojasa u Borovoj šumi, što je najstrože zabranjeno Zakonom o ekološkoj državi Crnoj Gori. Taj pojas je i pored toga što su svi ulcinjski resursi snažno napadnuti od strane divljih graditelja, do sada bio sačuvan. Niko nije imao hrabrosti, do ova gospoda koju je osokolila bliska, prijateljska veza sa dijelom vlasti u Ulcinju.

Koalicija na vlasti stalno govori da Opština nema novca, što je, u stvari,  izgovor za nedostatak ideja i nerad. Umjesto da priznaju svoj nemar, neznanje, neefikasnost i nezainteresovanost da urade bilo šta dobro za grad, gradski politički moćnici za svoje nikakve rezultate bahato napadaju one koji im ukazuju na njihove propuste i loše rezultate.

SNP smatra da građani  Ulcinja imaju pravo da znaju, da trenutna vlast ne radi u njihovom interesu i da će neefikasnost ove vlasti imati ne samo trenutni, već i dugoročni, loš efekat na situaciju u gradu. Ne smijemo da dozvolimo da Ulcinj bude predmet interesa pojedinaca i tajkuna.

 

  • 1

    Radio