AKTUELNO Više

SMŠ „Bratstvo – jedinstvo“: Polovina učenika sa negativnim uspjehom

Prej tvteuta16:57 18 Januar 2018

Direktor Srednje mješovite škole „Bratstvo – jedinstvo“ Husein Katana kazao je u intervjuu za TV Teuta da su đaci ove škole imali polovičan uspjeh na kraju prvog polugodišta. Od 577 učenika u gimnazijskim odjeljenjima njih 300 imalo je pozitivan uspjeh (52%) dok je 277 učenika imalo negativan uspjeh, pretežno sa po jednom ili dvije slabe ocjene, a jedan učenik izgubio je svojstvo redovnog đaka. Što se tiče stručnih škola, od ukupno 272 učenika svega 96 imalo pozitivan, dok je njih 176 (64%) imalo negativan uspjeh, a sedam učenika izgubilo je svojstvo redovnog đaka.

„Ovakav uspjeh učenika uglavnom se ponavlja iz godine u godinu što se tiče prvog polugodišta, međutim pred kraj školske godine učenici uglavnom poprave slabe ocjene te je i uspjeh bolji na kraju nego li sada“, ocjenjuje Katana.

Tokom zimske pauze, u učionicama je dosadašnja rasvjeta koja je bila slabije jačine zamijenjena LED rasvjetom, što je predstavljalo problem za učenike koji uče u popodnevnoj smjeni.

„Sanirani su mokri čvorovi, renovirane su unutrašnje stepenice i od skromnih sredstava sa kojima raspolažemo dobavili smo dva laptopa, projektor i platno“, kazao je Katana.

Nakon posjete devet prosvjetnih inspektora tokom decembra mjeseca prošle godine, stigli su rezultati inspekcije kojima je potvrđena zadovoljavajuća realizacija plana i programa predmetnih nastavnika, te se tako ova škola svrstava u red srednje uspješnih obrazovnih ustanova.

  • 1

    Radio