HRONIKA Više

Smrt Elezovića – VDT čeka prevod dokumenata iz Albanije

Prej tvteuta12:06 22 Februar 2022

DAN – Istraga povodom smrti bivšeg šefa Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Rudolfa Elezovića, i dalje je u toku. Više državno tužilaštvo u Podgorici čeka da budu prevedena dokumneta koje je Albanija dostavila, a odnosi se na informacije koje je VDT zatražilo putem zamolnice.

„U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom pronalaska beživotnog tijela R.E., u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju, izviđaj je u toku, tokom kojeg su preduzete brojne mjere i radnje, tako da je od strane tužilaštva donijeta naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za neophodna vještačenja, prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, podnijeti su zahtjevi Višem sudu – sudiji za istragu za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja, a od strane tužilaštva donijeta je i naredba vještaku za digitalno vještačenje, koji izvještaj je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu, tako da se u daljem toku postupka ukazala potreba za upućivanjem zamolnice nadležnim pravosudnim organima Republike Albanije, radi pribavljanja određenih podataka, koji su dostavljeni ovom tužilaštvu i isti su poslati na prevođenje, a nakon što se dostavi prevod spisa dostavljenih iz Republike Albanije, izvršit će se svestrana analiza svih prikupljenih dokaza i podataka, te eventualno preduzeti i druge radnje za koje se ukaže potreba, a ukoliko ne bude potrebe za preduzimanjem drugih radnji  u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt kod lica R.E., biće donijeta odluka u predmetu“,odgovorila je za portal Dan rukovoditeljka i portparolka VDT-a Lepa Medenica.

„Dan“ prenosi da su se u objavama albanskih medija navodila tri eventualna ishoda ovog nestanka. Tako se za vrlo kratak vremenski period govorilo o iskazu svjedoka, otmici, eventualnom ubistvu i bjekstvu. Međutim ni jedan od navedenih scenarija nije potvrđen.

  • 1

    Radio