AKTUELNO Više

Smiljić: „Neka ovaj Vaskrs svima da utjehu i snagu u ovim teškim vremenima“

Prej tvteuta16:52 17 April 2020

Protojerej Siniša Smiljić uputio je Vaskršnju poslanicu pravoslavnim vjernicima koji u nedjelju dočekuju najradosniji praznik Vaskrs. Smiljić je kazao da u Vaskrsenju Hristovom leži spasenje ljudskog roda i da posebno u ovim danima „treba više nego ikada da praštamo i veličamo žrtvu Isusa Hrista“.
„Gospod je pokazao da je dobrovoljnim stradanjem pokazao da i mi  treba da stradamo jedni za druge, da se trudimo, praštamo i ljubimo jedne druge. Ovo je dan kada treba da se sjećamo Gospoda koji je zbog  naših grijehova raspet na krstu. I kao što to uvijek biva, poslije velike žalosti dolazi i velika radost. zato će naš najveći praznik obilježiti najveću radost čovječanstva“, kazao je Smiljić.
„Zato Vam poručujem, pogotovo u ovim danima iskušenja, tuge i beznađa, kada nas Gospod opominje da bez Njega ne možemo ništa činiti, ako njegov blagoslov nemamo –  bićemo na koljenima, i jedan mali virus nam može biti veliki neprijatelj. Zato praštajte i sjećajte se žrtve Božije i pronaći ćemo spasenje svih nas“, poručio je Smiljić.

  • 1

    Radio