SliderMN Više

Smiljić: Ako imamo Hristosa u srcima, imaćemo i ljubavi, duhovne snage praštanja i osjećanja za bližnjega

Prej tvteuta13:38 5 Januar 2024

Paroh ulcinjski Siniša Smiljić, u tradicionalnoj Božićnoj poslanici vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji dočekuju praznik rođenja Isusa Hrista, uputio je najsrdačnije čestitke.

„Draga braćo i sestre,

Dragi pravoslavni Ulcinjani, evo dočekasmo još jedan Božić, još jedno Roždestvo Hristovo. Evo 2024 godine otkako je Gospod, Bog i Spasitelj naš, sin Božji Isus Hristos sišao sa nebesa i ovaplotio se od Duha svetoga i Marije Djeve i postao jedan od nas. On je postao čovjek da bi mi ljudi po blagodati postali Bogovi, i upravo se desilo ono što su sami sveti proroci tokom čitavog Starog zavjeta, hiljadama godina nadahnuti Duhom svetim najavljivali i prorokovali, da se rodio Onaj koji je čovječanstvo podigao iz smrtnosti, grijehovnosti, prolaznosti, i tu ljudsku prirodu, koju je on obukao na sebe i svoje Božanstvo, uzdigao, podigao i smjestio je sa desne strane Boga Oca nebeskoga. 

Zato, draga braćo i sestre, 

Nadam se, kao Vaš pastir i sveštenik,  da ste svi postom, molitvom, dobrim djelima, praštanjem, pripremili svoju Vitlejemsku pećinicu, a ona su naša srca, u kojima treba da se rađa i da se svake godine, pogotovo na ovaj veliki praznik, Hristos rodi u našim srcima. Jer Hristos je ljubav, a ako imamo Hrista u sebi imaćemo i ljubavi, duhovne snage, praštanja i osjećanja za bližnjega, nešto što danas najviše nedostaje svima nama. 

Želim svima Vama, da čestitam Roždestvo Hristovo uz tradicionalni i sveradosni pozdrav,

Hristos se rodi, Vaistinu se rodi!“

  • 1

    Radio