SliderMN Više

Smijeniti direktora NP, rješavanje imovinsko – pravnih odnosa najvažniji napredak

Prej tvteuta11:49 25 Oktobar 2022

Ulcinjska Solana je vlasništvo Crne Gore 1/1 i time je vraćena državi vrijednost od 200 miliona eura, rekao je premijer Dritan Abazović. On je na poziv direktorice CZIP-a da smijeni direktora Nacionalnih parkova Crne Gore istakao da će da će biti promjena u NPCG.

„Solana je samo jedan primjer korupcije sa pečatom države, možda flagrantan jer se radi o 15 miliona kvadrata zemljista. Meni je žao što stvari ne idu brže, ali najvažniji napredak je rješavanje imovinsko pravnih odnosa“, rekao je Abazović.

On kaže da su bivši vlasnici namjeravali da prodaju Solanu za 250- 300 miliona eura, koju su kupili za 800 hiljada i da problem traje 20 godina jer su bili povezani sa državnim vrhom.

Direktorica CZIP-a Jovana Janjuševic pozvala je premijera da smijeni direktora Nacionalnih parkova, koji su upravljač, zbog nečinjenja jer vrijeme za sanaciju ističe. Abazović je u odgovoru istekao da će u toj instituciji biti promjena, piše portal RTCG-a.

Tamara Brajovic, Direktorica Direktorata za prirodu MEPU se nada da će Solana kao feniks biti simbol novog života, Ulcinja i Crne Gore.

  • 1

    Radio