Slučaj Elezović: Porodica ne vjeruje da je riječ o samoubistvu, tužilaštvo čeka vještačenje

Prej tvteuta08:56 5 Oktobar 2021

Ni nakon četiri mjeseca istražitelji ne znaju pod kojim okolnostima je stradao bivši načelnik ulcinjske policije Rudolf Elezović. Njegova porodica smatra da nije riječ o samoubistvu, kako su mediji u prvom mahu pisali. Podsjetimo, tijelo Elezovića pronađeno je 8. juna, a nestanak je 27. maja prijavila njegova supruga.

Slučaj policijskog funkcionera Rudolfa Elezovića, koji je u junu nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima, i dalje je misterija. Za njegovu porodicu naročito.

“Ono što daje još teži ton cijeloj situaciji jeste pripisivanje samoubistvu, iako obdukcijski nalaz govori o nekim drugim scenarijima. Svog oca ne mogu da povežem sa tim činom, ni u kom slučaju, jer je važio za izuzetno hrabrog i psihički jakog čovjeka koji je mogao da se suoči sa najsloženijim situacijama, što njegova djela i dokazuju”, kaže za TVCG Ivona Elezović, kćerka pokojnog Rudolfa.

Porodica je poslije svega razočarana, prenosi portal RTCG.

“Stiče se utisak da većina ljudi nema problem sa tim da okrene leđa čovjeku koji je bio temelj borbe protiv organizovanog kriminala i koji je 30 godina radi isključivo za dobrobit države. Zbog saznanja o neblagovremenom djelovanju nadležnih organa bili smo prinuđeni da se obratimo nadležnom tužilaštvu sa određenim sugestijama, u svrhu ispitivanja određenih lica i pronalaska mobilnog telefona sa aplikacijama”, navela je Ivona.

Porodica napominje da je Rudolf bio uzoran građanin i veliki profesionalac. Zato su ga vrijeđale eventualne optužbe kriminalaca o kojima se govorilo pa je tražio od nadležnih da se hitno ispitaju, ali i da se sam podvrgne poligrafu.

“Od uvijek je bio odan državi i službi, i sve što je radio je bilo u cilju suzbijanja kriminala. Još u momentu prijave njegovog nestanka, ono što nas je dodatno pogodilo u toj situaciji jeste neprofesionalnost medija, kao i kršenje načela tačnosti i potpuna pasivnost iz redova policije koji nisu naši za shodno da se pojave u javnosti i da negiraju tvrdnje koje nisu potkrepljene dokazuju”, ističe Ivona.

Tužilaštvo je moralo biti ažurnije, smatra advokat Veselin Radulović.

“Možemo za sada zaključiti jeste da je tužilaštvo po ko zna koji put zakazalo, kad kažem zakazalo, mislim da je neblagovremeno i neažurno postupalo”, upozorava Radulović.

Stoga je redakcija TVCG postavila pitanje Višem tužilaštvu, između ostalog i u vezi IP adrese osobe s kojom je pokojnik dogovorio da se vidi te kobne noći. U odgovoru navode da su preduzete brojne radnje i da će nakon određenih vještačenja biti donijeta odluka o predmetu.

(tekst:RTCG)

  • 1

    Radio