EKONOMIJA Više

Slabo interesovanje za zakup privremenih lokacija, otvaranje ponuda 29. maja

Prej tvteuta15:18 19 Maj 2020

Komisija za sprovođenje postupka Javnog poziva za davanje u zakup privremenih lokacija na opštinskoj imovini Opštine Ulcinj objavila je drugi javni poziv za davanje u  zakup zemljišta u vlasništvu Opštine, radi postavljanja objekata privremenog karaktera a u skladu sa Planom postavljanja privremenih objekata za period od 2019. do 2023. godine. Zbog manjka interesovanja Komisija je raspisala drugi poziv, a razlog zbog kojeg je manje prijavljenih je niz trenutnih okolnosti ali i to da je dio objekata iz prethodnih godina legalizovan.

„U prvom pozivu smo imali obimnog posla,te smo zbog tehničkih stvari otvaranje ponuda odložili za nekoliko sedmica. Kao što je to bio slučaj i u ranijim godinama u prvom pozivu nije prijavljen dovoljan broj ponuđača, te je ostalo oko 70 lokacija za čije korišćenje nije bilo zainteresovanih“, kazao je Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

Ukoliko se ni na tekućem pozivu ne prijavi dovoljan broj ponuđača, iz aktuelnog spiska biće uklonjene lokacije za koje nije vladalo interesovanje.  Najveće interesovanje vladalo je za lokacije u centru grada, međutim, za privremene lokacije u naselju Štoj, makar do sada, vlada slabije interesovanje.

 

„Za razliku od prošlih godina, ove godine je vladalo manje interesovanje za zakup lokacija i objekata u centru Štoja kojih je najviše na području opštine“, potvrdio je Dabović.

 

Javno otvaranje  prispjelih ponuda održaće se  29. maja u 12.00 h, u Velikoj sali Opštine Ulcinj.

  • 1

    Radio