Slab odziv privrednika iz Ulcinja na donatorskoj večeri

Prej tvteuta09:15 4 Avgust 2021

Sinoć je održano prvo donatorsko veče, koje je za potrebe rekonstrukcije poda sale organizovao Ženski rukometni klub „Ulcinj“. Naime, donatorsko veče organizovano je zbog lošeg stanja u kojem se nalazi parket sale Osnovne škole „Maršal Tito“, u kojoj između ostalog treniraju i igraju utakmice i rukometašice, koje od jeseni startuju prvu crtnogorsku ligu.

Na početku donatorske večeri, prisutne je pozdravio predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, podržavši napore uprave kluba i rukometašice u njihovim budućim ciljevima.

„Svi sportovi u našem gradu su podjednako važni i sve ih treba podjednako podržati i stati iza njih. Večeras smo tu da podržimo ne samo ženski rukomenti klub, već i sve sportove i klubove koji treniraju u sali škole „Maršal Tito“. Ovo nije samo gest za njih, već i za školu, sportiste i sportistkinje  u našem gradu. Mi kao opština ćemo dati prioritet u forsiranju i podržavanju sporta, jer u sportu se javljaju zdravi, pametni, lijepi i napredni ljudi“, kazao je Dabović, koji je najavio da će svoju mjesečnu platu donirati ovom klubu.

Predsjednik kluba Hafiz Murić kazao je u svom obraćanju da je odabrana firma iz Mojkovca koja će odmah početi sa rekonstrukcijom poda sale, te je potvrdio da je Opština Ulcinj

„Svi znamo da je Ulcinj jedini grad koji nema sportsku halu. Školske sale su neadekvatne za razvoj sporta, i često dolazi i do brojnih povreda jer su parketi i podovi u lošem stanju. Mi se takmičimo i u prvoj crnogorskoj i pionirskoj ligi. Uz svu Vašu pomoć vjerujem da ćemo uspjeti da renoviramo parket sale, i prikupili smo određenu sumu novca sa kojom možemo da počnemo sa radovima. Opština nam je kupila materijal koji je potreban za parket, i angažovana je firma iz Mojkovca. U razgovoru sa  novoizabranom direktoricom škole dobili smo saglasnost da možemo krenuti sa izvođenjem radova“, kazao je Murić.

Donatorskoj večeri ipak je prisustvovao mali broj privrednika i ljudi koji su se odazvali pozivu kluba, a neki od njih su najavili da će zbog nemogućnosti dolaska na sinoćnji događaj, novac uplatiti naknadno.

S. Vukčević

  • 1

    Radio