SliderMN Više

Skupština Opštine Ulcinj usvojila rebalans budžeta

Prej tvteuta10:46 30 Jul 2022

RTCG -Odbornici ulcinjskog parlamenta usvojili su danas rebalans budžeta za ovu godinu, koji je planiran na iznos 12,058 miliona eura,  za četiri miliona manje od prvobitnog plana prihoda i rashoda.Inovirani budžet omogućiće funksionisanje lokalne vlasti nakon što je predsjednik Omer Bajraktari donio novi pravilnik o organizaciji rada, prenosi portal RTCG.

Za usvajanje rebalansa glasalo je svih 19 prisutnih odbornika, među kojima i dva odbornika Demokratske Crne Gore, koji nijesu dio skupštinske većine.

Tokom rasprave opštinski čelnici su kazali da je u toku izborne kampanje bivša vlast potrošila preko milion eura.

Sekretar Sekretarijata za budžet i finansije Arijan Murati istakao da samo za asfaltiranje lokalnih puteva je utrošeno pola miliona eura.

„U posljednjih 25 dana mi smo firmi ‘Putevi Bar’ platili 300.000 eura“, rekao je Murati.

Predsjednik opštine Ulcinj Omer Bajraktari naveo je da razlog za donošenje rebalansa leži u prekomjernom trošenju budžetskih sredstava u prvih pola godine

„Vlast DPS-a u Ulcinju je najgora u ovoj opštini jer je potrošila prekomjerno 1,4 miliona eura, posebno kada je u pitanju kabinet bivšeg predsjednika , čiji troškovi su premašeni i po nekoliko puta više od dozvoljenih“, rekao je Bajraktari.

Rečeno je da nova vlast ovim rebalansom budžetom planira formiranje tri nova sekretarijata, Sekretarijata za investicije, Sekretarijata za poljoprivredu i Sekretarijata za kulturu i omladinu.

Odbornici skupštinske većine  tražili su od čelnika opštine da javno objave informaciju gdje su prethodna vlast  za 90 dana od decembra prošle godine do marta ove godine potrošili pola miliona eura na asfaltiranju lokalnih puteva, koji nažalost još nijesu završeni.

 

  • 1

    Radio