SliderMN Više

Škrelja: Podržaćemo kandidata za sudiju Ustavnog suda kojeg god usaglase partije manjina, u manipulisanju i podsticanju nesloge nećemo učestvovati

Prej tvteuta13:53 2 Mart 2023

Da parlamentarna većina ni ovog puta ne odustaje od manira pritiska, manipulacija i jednostranosti u procesu izbora sudija Ustavnog suda, najbolje govori i jutrošnje saopštenje Demokrata povodom pitanja izbora četvrtog člana.

Populistički, ali i ne naročito promišljeno, oni optužuju DPS za to što četvrtog sudije još nema, pritom navodeći kako je riječ o – licemjerju.

No, ukoliko u ovoj priči zaista ima licemjera, onda su to upravo Demokrate i njima slični.

Jer, drugačije je teško okarakterisati to što namjerno ignorišu činjenicu da se partije manje brojnih naroda nijesu dogovorile o četvrtom kandidatu – koji i dolazi iz redova tih naroda.

Ili je, po Demokratama, tim bardovima građanske politike, dovoljno da se ostale stranke saglase povodom preostala tri kandidata, a da unutar stranaka manje brojnih naroda uopšte nije potreban konsenzus o četvrtom?

Možda je iz njihove perspektive to u redu, no iz naše nije, i na to nećemo pristati.

Povodom kojeg god kandidata se usaglase naše uvažene kolege iz partija manje brojnih naroda, bio to gospodin Resulbegović ili neko drugi, poslanici Demokratske partije socijalista će – svi do jednog – neupitno dići ruke za njegov izbor.

No, u manipulisanju i podsticanju nesloge i razdora među tim strankama nećemo učestvovati ni na jedan način. To ostavljamo Demokratama.

Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore 

  • 1

    Radio