SliderMN Više

Skandal u Pećkom porodilištu – tijelo mrtvorođene bebe nepažnjom stavili u veš mašinu

Prej tvteuta10:39 22 Decembar 2022

Kosovska policija saopštila je da su Državno tužilaštvo i Inspektorat zdravstva pokrenuli istragu protiv ginekološkog odjeljenja Opšte bolnice u Peći, a nakon što je otkriveno da je neko na odjeljenju greškom stavio tijelo mrtve bebe u veš mašinu, iz koje je izvađeno u komadima.

Uprkos insistiranju bolničkog osoblja da se ovaj skandal sakrije, članovi porodice su obavijestili policiju, piše Indeks onlajn.

Otac bebe rekao je da je slučaj šokirao njegovu porodicu, kao i da je čitava stvar otkrivena kada je bolnica odbila da preda tijelo bebe. Otac nikada nije prestao da pokušava da sazna istinu o svojoj mrtvoj bebi, ali se šokirao kada je svojim očima vidio ostatke svoje bebe, nakon što je iznijeta iz bolničke veš mašine između čaršava, prenosi Kosovo online.

Slučaj je potvrdila kosovska policija, koja je saopštila da istragu sprovode Državno tužilaštvo i Zdravstveni inspektorat.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se desio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužilac takođe. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj, po nalogu Državnog tužioca, istražuju Državni tužilac i zdravstveni inspektori“, navodi se u saopštenju Policije.

Izvori u Pećkoj bolnici kažu da Bolnica po svaku cijenu pokušava da sakrije slučaj, vršeći pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice. Čak pokušavaju da svu krivicu prebace na spremačice, kako bi sačuvali ime medicinskog osoblja Ginekologije.

U međuvremenu se oglasila i Opšta bolnica u Peći, koja je na svom sajtu objavila da je u ovom slučaju suspendovano sedam zaposlenih i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak, prenosi Reporteri.

„Slučaj je još u postupku istrage i čim istražni organi i zdravstvena inspekcija budu izašli sa nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaviještena sa detaljima i adekvatnim mjerama predviđenim zakonom“, navodi se u saopštenju.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Škodran Niki rekao je da se slučaj dogodio prošle nedjelje i da je u toku početna faza istrage.

„U početnoj smo fazi istrage i ne možemo da podijelimo više informacija zbog osjetljivosti slučaja. Tužilac slučaja se sastao sa roditeljima bebu i obavijestila ga o cijelom slučaju“, rekao je on.

  • 1

    Radio