SliderMN Više

Sjednica Skupštine ipak naredne sedmice?

Prej tvteuta12:57 23 Oktobar 2023

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednik parlamenta i nova vlada, biće održana najvjerovatnije naredne sedmice, saznaje Portal RTCG.

Kako prenosi Javni servis, čeka se da Socijalistička narodna partija dostavi predloge za ministre i da budući premijer Milojko Spajić napiše ekspoze. Kandidate za ministre, prema našim saznanjima, nije dostavio ni Albanski forum.Za 15 sati je najavljena sjednica Predsjedništva SNP-a na kojoj će biti govora o formiranju Vlade i na kojoj će biti izabran kandidati za ministre. Toj partiji će u novoj vladi pripasti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo sporta i mladih.

Prema tvrdnjama naših sagovornika iz parlamentarne većine, sjednica će možda biti održana u utorak.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta i tada treba da bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine a potom i nova vlada.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija „Za budućnost Crne Gore“ daće podršku novoj vladi.

  • 1

    Radio