Politikë Više

Sjednica povodom Dana Opštine – „Očekuju nas brojne investicije u narednom periodu, uskoro izlazimo iz teške situacije“

Prej tvteuta15:36 6 April 2019

U Centru za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine Ulcinj povodom dana Ulcinja. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Skupštine Opštine dr. Iljir Čapuni, koji je u svom izlaganju podsjetio na tešku situaciju u kojoj se Opština trenutno nalazi, dodavši da su „građani Ulcinja znali da se rasrde,ali ne i da plaču“.

„Nažalost, proslavljajući ovaj dan i prisjećajući se naših tradicija, srce nam lomi činjenica da brodića imamo malo, da luku i marinu nemamo, da se na staroj maslinadi počelo graditi te da su nam 18 hiljada stabala najstarijih maslina zarobljene i neobrađivane već 40 godina“, kazao je Čapuni u svom uvodnom obraćanju.

Svečanoj sjednici prisistvovao je velik broj zvanica. Između ostalog prisustvovao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Ministar ljudskih i manjinskih prava, ambasadori brojnih zemalja, predstavnici političkih, državnih i lokalnih institucija, predstavnici vjerskih zajednica, ali i znatan broj predsjednika Opština drugih crnogorskih gradova i druge brojne zvanice.

„Isplatili smo dobar dio naših dugovanja i kreditne obaveze, dio doprinosa na zarade kao i obaveze prema drugim subjektima. Sa zadovoljstvom želim da konstatujem da su radovi na putu Ulcinj – Krute u završnoj fazi i da će do početka sezone ovaj put biti završen, kao i da nas do kraja mjeseca očekuje potpisivanje ugovora sa fizvođačem radova na izgradnji kanalizacionog sistema za četiri naselja“, kazao je predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić koji je u svom obraćanju naveo niz investicija koje se očekuju u narednom periodu.

Predsjednici Skupštine i Opštine čestitali su svim građanima Ulcinja i onima u dijaspori Dan Ulcinja. 

  • 1

    Radio