SliderMN Više

Sjajna školska godina za učenike „Boško Strugara“, od septembra u klupe 39 đaka prvaka

Prej tvteuta09:18 27 Jun 2023

Školska 2022/2023 godina za učenike Osnovne škole „Boško Strugar“ bila je i više nego uspješna. Ispraćena je još jedna generacija polumaturanata koja će se pamtiti po znanju i vladanju, a direktorica ove vaspitno- obrazovne ustanove Mladenka Perić kazala je da su i učenici nižih razreda ostvarili kako zapažene rezultate u školi tako i van nje.

Uprava i nastavnici ponosni su na svoje učenike koji su kako na državnim i regionalnim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate, a nijesu izostale ni nagrade i uspjesi na literarnim, muzičkim, likovnim i sportskim takmičenjima.

Perićeva je podsjetila na brojne događaje koji su u toku ove organizovani u školi, od tradicionalnog bazara učenika, do dobrovoljne akcije davanja krvi, ali i večeri posvećenoj bivšoj nastavnici ove škole Radmili Đačić.

Po prvi put u školske klupe početkom septembra sješće i 39 đaka prvaka. Direktorica najstarije škole u Ulcinju smatra da je taj broj zadovoljavajući uzimajući u obzir manjak đaka u tom dijelu Ulcinja, te poziva roditelje koji to nijesu učinili da se informišu o upisu mališana u prvi razred, za čem još uvijek postoji mogućnost.

Nova fiskulturna sala i ove godine najveća je neispunjena želja kako učenika tako i uprave škole, te je Perićeva još jednom uputila poziv nadležnim organima a tako i donatorima iz naše opštine da zajedno pomognu  zajednici u stvaranju boljih uslova za fizičko vaspitanje učenika ove škole ali i sportskih udruženja. Ona je podsjetila i na donaciju u vidu osam novih računara za kabinet informatike, ali je podsjetila da je taj broj još uvijek nedovoljan kako bi se stari zamijenili novim računarima.

Više o ovoj priči pogledajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio