AKTUELNO Više

Sindikat medija osudio prijetnje novinarki RTCG – „novinari ne smiju biti mete i žrtve političkih previranja“

Prej tvteuta11:32 1 Februar 2022

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije je osudio prijetnje koje je dobila novinarka Televizije Crne Gore (TVCG) Ana Popović. Pozvali su nadležne organe da hitno rasvjetle slučaj i kazne počinioce i istakli da novinari ne smiju biti mete i žrtve političkih previranja.

Novinarki TVCG prijećeno je putem Instagrama, zbog čega je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet a slučaj kvalifikovan kao krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

„Pozivamo nadležne organe da hitno rasvjetle slučaj i kazne počinioce. Istovremeno, ohrabrujemo novinarke i novinare da sve prijetnje, pritiske i napade odmah prijave“, poručuju iz SMCG.

SMCG je, kako navode, i ranije izražavao zabrinutost zbog ometanja medijskih poslenika koji izvještavaju s javnih skupova, naročito protesta i drugih masovnijih okupljanja.

„Pozivamo i javnost, sve društvene i političke aktere da doprinesu mirnom i civilizovanom izražavanju stavova. Novinari ne smiju biti mete i žrtve političkih previranja“, zaključili su u saopštenju.

  • 1

    Radio