Kulturë Më shumë

Simonoviq: Qeveria donte ta jepte Shasin për të ruajtur dhitë

Prej tvteuta16:31, 15 Qershor 2019

Lokaliteti antik i Shasit paraqet një pasuri të pakrahasueshme historiko-kulturore, por deri tani ai është lënë komplet pas dore dhe kjo është e turpshme, tha përfaqësuesi i OJQ Shoqata për zhvillmin dhe promovimin e turizmit, Andrija Simonoviq.

Në fjalën e tij gjatë prezantimit të punimeve që po kryehn në këtë lokalitet, Simonoviq tha se Shasi me vite i është lënë degradimit, çka ka ndikuar edhe mungesa e planit për këtë zonë si dhe mosfigurimi i tij si lokalitet me rëndësi historiko-kulturore. Ai njoftoi se Mnistria e bujqësisë pak kohë më parë kishte bërë shpalljen e Shasit për ta dhënë me qira, me qëllim kullotjen e dhive, çka ishte ndaluar me iniciativë të kësaj shoqate dhe organeve të qeverisjes lokale.

  • 1

    Radio