Sociale Më shumë

Siguracioni i makinave 7,5% më i ulët

Prej tvteuta10:20, 15 Dhjetor 2016

Siguracioni i makinave prej 1 shkurtit të vitit të ardhshëm do të jetë më i ulët për 7,5 % , tha drejtoresha e Agjensisë për kontrollin e sigurimeve, Biljana Pantoviq. Ajo rikujtoj se prej kësaj date do të fillojë edhe aplikimi i kompensimit PR4, sipas të cilit ato që i rinënshkruajnë kontratat dhe gjatë një viti nuk kanë lajmëruar kurrfarë dëmtimi , u llogaritet zbitje prej 15%.

Prej gushtit të vitit të ardhshëm do të bëhet edhe liberalizimi i tregut të siguracionev e, çka do të thotë se secila shtëpi sigurimi do të ketë mundësi të caktojë tarifa të posaçme, kurse Agjensia do të bëjë kontrollin e përputhjes së tyre me ligjin.

  • 1

    Radio