Rajoni/Bota Më shumë

Shqipëri: Kush thyen karantinën 2-3 vite burg

Prej tvteuta10:24, 17 Prill 2020

Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar të gjitha dënimet në rastet kur qytetarët thyejnë masat ndaj përhapjes së COVID-19 në këtë gjendje fatkeqësie. Kështu nëse një qytetar ndaj të cilit është dhënë më parë gjobë dhë përbën kundravajtje atëhere dënohet me gjobë- 6 muaj burg. Kur kundravajtja është kryer në ushtrim të akvititetit tregtar dhe rrezikon shëndetin e njerëzve gjobë- 2 vjet burg Nëse nuk zbatohet urdhri i detyruar për karantinim 2-3 vite burg. Përhapja e sëmudjes nga pakujdesia dënoeht me 2 vite, ndërsa përhapja me qëllim  deri në 5 vite burgim.

  • 1

    Radio