TURIZAM Više

Sezona na Velikoj plaži krenula, cijene uglavnom veće nego lani

Prej tvteuta12:41 15 Jul 2022

Sezona na Velikoj plaži uglavnom je krenula od 1. juna, kada je većina zakupaca plaža bila spremna za početak ljetnje turističke sezone. Na plaži „Hills“ koju smo posjetili zabilježili smo solidnu posjećenost, obzirom na to da se još uvijek iščekuje najveći talas gostiju.

Kao i na većini okolnih plaža, cijene su korigovane u odnosu na prethodnu godinu, dok su i kapaciteti ležaljki i popularnih baldahina povećani.

popunjenost plaža solidna, zakupci iščekuju špic sezone

Zakupci plaže  proširili su kapacitete  i unijeli dodatne sadržaje, sve u cilju što bolje i kvalitetnije ponude. Što se tiče klijentele, uglavnom su to gosti iz zemalja regiona, dijaspore i Zapadne Evrope.

Turisti koje smo zatekli na ovoj plaži Ulcinj uglavno privlači zbog ljepote plaža, bezbjednosti ali i još uvijek pristupačnih cijena. I dok uglavnom gosti iz dijaspore ocjenjuju da je bilo očekivano da se cijene podignu zbog sve veće inflacije, tradicionalni gosti iz regiona negativno komentarišu porast cijena, ali smatraju da je Ulcinj i u ovakvoj situaciji ostao pristupačniji u odnosu na druge destinacije.

Veći talas gostiju u Ulcinju iščekivao se već nakon Kurban Bajrama, međutim, još uvijek se na plažama itekako mogu naći slobodne ležaljke i baldahini. Da li će se kapaciteti već u potpunosti popuniti kroz koji dan, kada se iščekuje špic sezone, ostaje da se vidi.

  • 1

    Radio