Sociale Më shumë

SERBIA TË MUNDËSOJË QË MAROVIQËT TË VUAJNË DËNIMET ME BURG

Prej tvteuta12:02, 26 Prill 2019

Ministria e Drejtësisë e Malit të Zi  ka dërguar   kërkesë  Ministrisë së e Drejtësisë të Republikës së Serbisë për ekstradimin e Svetozar Maroviqit për të kryer  dënimin me burg  I cili është dënuar  në Mal të Zi dhe është I plotëfuqishëm. Ata gjithashtu i kërkojnë Serbisë që  Millosh Maroviq , dënimin me  1 vjet heqje lirije ta kryejnë në Serbi, pasi që është shtetas I Serbisë.

Edhe para se të bëhet kërkesa e ekstradimit të lartëpërmendur, me lëshim të urdhërit ndërkombëtar  të Interpolit, u krijuan të gjitha parakushtet ligjore për Svetozar Maroviqin që  të privohet nga liria në Republikën e Serbisë  dhe për ta ekstraduar atë në Mal të Zi, siç është rasti me personat tjerë të cilët I kërkon  Mali i Zi nga Republika e Serbisë, e të cilat  zbatohen rregullisht dhe menjëherë, kanë kumtuar nga Ministria e Drejtësisë së Malit të Zi.

  • 1

    Radio