SliderMN Više

Septembarska idila u Ulcinju privlači brojne goste u postsezoni

Prej tvteuta13:57 12 Septembar 2023

Lijepo vrijeme, manje gužve i niz drugih pogodnosti je ono što privlači značajan broj gostiju i van glavnog dijela sezone u Ulcinj.

Pored gostiju iz Zapadne i Centralne Evrope, koji većinski borave u hotelima  i dijelom u privatnom smještaju, značajan je broj turista iz zemalja regiona ali i dijaspore, koji, upravo iz ovih razloga, za odmor u Ulcinju biraju septembar.

Mala plaža danas

„Mislim da je bolje što smo došle malo kasnije, i dalje je toplo, ima manje ljudi i više je mjesta svuda. Mi smo tu već osam dana, dopada nam se Velika plaža, ali je ženska plaža najbolja“, kažu domaće gošće iz Nikšića, koje su se uputile na žensku plažu.

„Porasla sam ovdje u Ulcinju, na Velikoj i Maloj plaži, kao dijete smo išli i na Valdanos kad je bila divlja plaža… Ulcinj je predivan, bila sam i u Bečiće, i u Hrvatskoj, i u Americi… Ali Ulcinj je Ulcinj, ovdje se odmorim i fizički i psihički. Volim i ovdje u borovu šumu, volim i pijesak, Ulcinj je na prvom mjestu“, dodaje ponosno gošća iz Novog Pazara.

Ako lijepo vrijeme potraje, sezona bi se značajno mogla produžiti, a vlasnici privatnih smještaja i manjih hotela, veći broj gostiju nastoje da privuku i nešto nižim cijenama noćenja.

Prema posljednjim podacima Turističke organizacije Ulcinja, najmanje deset hiljada gostiju boravi u najjužnijoj opštini.

  • 1

    Radio