SliderMN Više

SDT: Uhapšeno sedam članova kriminalne grupe, osumnjičeni za međunarodni šverc droge

Prej tvteuta12:58 10 Jul 2023

Crnogorska policija uhapsila je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, više osoba tokom akcije koja je jutros sprovedena a usmjerena je na borbu protiv kriminalnih grupa i njihovih aktvnosti, potvrđeno je za portal Dan iz više izvora. Kako saznajemo, akcijom su obuhvaćeni Milan Janković, Toni Junčaj, Milan Milović, Spasoje Zlatičanin, Slađan Đinović, Alen Đolević i Filip Krstonijević.

– Specijalno policijsko odjeljenje je,po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, danas lišilo slobode M.J.,T.J.,S.Đ.,S.Z.,A.Đ,F.K. i M.M.,B, i protiv njih, ali i protiv D.V, A.Lj. i N.P., koji su u zatvoru u Crnoj Gori ili inostranstvu, i B.V., koji nije dostupan državnim organima, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije- kazao je za portal Dan specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

Prethodno su prikupljeni dokazi iz kojih proizilaze osnovi simnje da su M.J. i T.J., u 2021. i 2022. godini, stvorili kriminalnu organizaciju, koja je imala za cilj krijumčarenje opojnih droga, na teritoriji Crne Gore, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine,Hrvatske i Austrije,a ciji pripadnici su postali ostala lica lisena slobode i druga,zasad nepoznata lica.

I iz Uprave policije su se oglasili povodom današnje akcije.

– Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga su danas, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Odjeljenja bezbjednosti Bar i Posebne jedinice policije, lišili slobode sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stavranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. U toku su pretresi na više lokacija u više gradova u Crnoj Gori. Slobode su lišeni: M.J. iz Bara, M.M. iz Bara, T.J. iz Tuzi, A.Đ. iz Tuzi, S.Đ. iz Golubovaca, S.Z. iz Podgorice i F.K. iz Podgorice- saopšteno je iz policije.

  • 1

    Radio