SDT: Još se ne zna je li Bulatović izvršio samoubistvo, najavljeno saslušanje Đukanovića

Prej tvteuta14:11 21 Oktobar 2021

Na današnjoj press konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva i  Uprave policije, specijalni tužilac Miroslav Turković potvrdio je i da je uhapšen Dejan Peruničnić zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

SDT je  formiralo predmet na osnovu pronalaska tehničkog sredstva za koje se sumnja da se radi o prislušnom uređaju u kabineta Glavnog specijalnog tužioca.

Osim o hapšenju Peruničića, specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da se još ne zna da li je funkcioner ANB-a Luka Bulatović izvršio samoubistvo i da SDT vodi istragu u ovom pravcu.

„Mi imamo još dokaza da izanaliziramo i kad donesemo rješenje  i nađemo da nema naše nadležnosti, nadležni tužilac će vas obavijestiti ili mi ako otkrijemo da je još neko učestvovao“, dodajući da su policajci na licu mjesta, gdje je pronađeno tijelo Bulatovića, pronašli dokaze koje bi mogle biti u nadležnosti SDT-a.

Povodom slučaja „Pandora papiri“, Katnić je rekao da će tražiti izjašnjenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Kazao je da će predsjednikov sin Blažo Đukanović biti pozvan i saslušan u svojstvu građanina.

  • 1

    Radio