POLITIKA Više

SD UL: ODGOVOR FORCI

Prej tvteuta16:38 26 Januar 2018

SD UL: ”NE LIJEČITE POLITIČKE KOMPLEKSE PREKO LEĐA SOCIJALDEMOKRATA”

Nosilac titule najvećeg političkog razočarenja građana Ulcinja, Nazif Cungu, znajući da više nikada neće biti predsjednik opštine Ulcinj, u svom poznatom maniru odapinje otrovne strelice prema SD-u. Svjestan je on snage Socijaldemokrata, koja se svakim danom uvećava, između ostalog i na račun njegove partije, a na dobrobit Ulcinja, pa je u panici.

Koliko je narod razočaran u, za nekoliko nedjelja, bivšeg predsjednika opštine, govore i podaci o konstantnom padu povjerenja u njegovu partiju, koja je, između ostalog, na lokalnim izborima 2014. godine osvojila 30% manje mandata u odnosu na 2010. godinu. Sasvim smo sigurni da će se taj negativni trend nastaviti i na ovim lokalnim izborima, jer su se Ucinjanke i Ulcinjani dovoljno nagledali nerada, odnosno samo rada za lične interese predsjednika opštine repetenta, koji i u dva mandata nije ništa značajno uradio za grad.

Nismo imali namjeru da podsjećamo građane Ulcinja o tome šta je predsjednik SD, Ivan Brajović, uradio za Ulcinj, jer to oni vrlo dobro znaju, ali smo primorani zbog netačnih dnevnopolitičkih manipulacija da to ovaj put učinimo.

Kolika je istina da je Ivan Brajović obmanuo građane Ulcinja, dovoljno govori činjenica da je za vrijeme njegovog mandata kao ministra saobraćaja i pomorstva (a ne transporta, što ukazuje, nažalost, o nepoznavanju elementarnih stvari čelnika FORCE), jedna od većih infrastrukturnih investicija u državi, a nesumnjivo najveća u Ulcinju u posljednjih 20-tak godina, bila izgradnja mosta na Port Mileni, vrijednosti 14 miliona eura. U pitanju je projekat kojem su se pojedine, našim sugrađanima vrlo poznate, političke strukture zdušno protivile, iako je on značajno poboljšao infrastrukturnu i turističku sliku Ulcinja. Takođe, ministarstvo na čijem čelu je bio predsjednik SDCG Ivan Brajović je u svom mandatu saniralo klizište u Kručama i napravilo projekat za rekonstrukciju puta od graničnog prelaza “Sukobin” do Ulcinja, koji je realizovan, za vrijeme njegovog mandata, u dvije faze: “Sukobin” – Vladimir i Vladimir – Krute, dok se posljednja treća faza Krute – Ulcinj upravo izvodi. Sa druge strane, udio FORCE u izgradnji bilo kog infrastrukturnog projekta koji se finansira sa državnog nivoa, bio je jednak njihovom uticaju na to da li je juče u Ulcinju duvao jugo ili maestral ili su na Maloj plaži bili veliki ili mali talasi.

Podsjećamo i da je MUP CG, na čijem je čelu tada bio upravo sadašnji predsjednik SD CG, Ivan Brajović, otvorilo zajednički granični prelaz Sukobin – Murićani, što je tada bio prvi takve vrste u regionu, a čime je značajno poboljšan položaj svih stanovnika Ulcinja koji su u čestoj komunikaciji sa susjednom Albanijom.

Navedene i ostale insinuacije koje su u saopštenju političkog davljenika, kojem na sreću građana Ulcinja nema spasa, iznijete na račun čelnih ljudi Socijaldemokrata na državnom i lokalnom nivou, možemo jedino protumačiti kao politički kompleks onih pojedinaca koji nisu izašli iz okvira lokalnih politikanata.

Uskoro bivši predsjedniče opštine, svjesni ste da ćete Vi i Vaša partija na ovim izborima od građana Ulcinja dobiti ocjenu 1, a da buduće vlasti neće biti bez Socijaldemokrata kojima će isti ti Ulcinjani dati ovaj put značajno veće povjerenje.

Opštinski odbor Socijaldemokrata Ulcinj

  • 1

    Radio