POLITIKA Više

SD: “NAŠOJ DJECI MORAMO OSTAVITI SNAŽAN I STABILAN ULCINJ I CRNU GORU”

Prej tvteuta12:49 1 Februar 2018

Socijaldemokrate Ulcinj su večeras, u prepunoj sali hotela “Mediteran”, održale pobjedničku završnu Konvenciju. Mnogobrojnim prisutnim Ulcinjankama i Ulcinjanima je poručeno da je glas za Socijaldemokrate, glas za dobro, prosperitet, dostojanstvo, mir i blagostanje Ulcinja i Crne Gore.

Predsjednik SD CG, Ivan Brajović, istakao je da je večeras sjajna konvencija najbolje partije i u Ulcinju i u Crnoj Gori, koja živi po principu svi za jednog, jedan za sve.

„Pamti drevni Ulcinj mnoge vlasti i vlastodršce, pamti gusare i gospodu, pamti legende i mitove, ali će dobro upamtiti i 4. februar ove godine po sjajnom rezultatu jedne od najmlađih partija, koja jedina na svakim izborima doživljava najveći rast u čitavoj Crnoj Gori – a to smo mi, Socijaldemokrate. Kažem sjajan rezultat, jer ga postižemo u samostalnom nastupu, zato što nezavisno djelujemo i zato što biramo sa kim ćemo u koaliciju – sa onima koji žele dobro Crnoj Gori, a ne dobro svojim interesima i ideologijama koje su poražene još devedesetih na ovim prostorima. Najveće poraze su doživjeli upravo u multietničkim i multikonfesionalnim sredinama kao što je Ulcinj, zato što građani najjužnijeg crnogorskog grada dobro znaju da ništa nije sveto kao sloga, da ništa nije neophodno kao ljubav i da ništa ne traje i ništa se ne pamti kao dostojanstven život među svojima, među drugima, među različitima, ali među ljudima“ – kazao je Brajović i pozvao građane Ulcinja da u nedjelju 4. februara ne glasaju samo zbog sebe, već zbog svoje djece, jer oni nijesu danas, niti će sjutra biti krivi ako im u amanet ostavimo nestabilnu Crnu Goru koju su tobožnje crnogorske patriote bili sveli na region, a sad im se pridružili suverenisti koji su dokazali da su na referendumu glasali „Da“, ali svojim ambicijama da budu predsjednici.

„Našoj djeci moramo ostaviti snažnu Crnu Goru u svojoj evropskoj matici i kolijevci, ali i u NATOu koji je garant mirnog i spokojnog života na Balkanu, koji je u prošlosti u svemu oskudijevao, osim u ratovima i krvoprolićima. U to ime poručimo im sa ovog mjesta, danas i zadovijek, nema više te politike, ideologije ni revolucije, koji će Ulcinjane podijeliti i posvađati. Ulcinjani imaju samo jedan cilj u koji su se slili i spojili svi drugi, manje ili više važni, a to je mir i blagostanje Ulcinja i Ulcinjana. Zato – 4. februara uzdignuta čela, mirne savjesti, dostojanstveno i hrabro, izađite na izbore i zaokružite Socijaldemokrate Crne Gore – za dobro, za prosperitet, za dostojanstvo, za mir i blagostanje Ulcinja i Crne Gore!“ – poručio je Brajović.

 

Potpredsjednik SD CG i ministar prosvjete, dr Damir Šehović, kazao je da privilegija biti u Ulcinju i prisustvovati veličanstvenoj konvenciji, biti sa ozbiljnim, odgovornim i dokazanim ljudima i svjedočiti još jednoj velikoj pobjedi Socijaldemokrata Crne Gore.

“Hvala Vam što ste sve ovo vrijeme vodili ozbiljnu i dostojanstvenu kampanju, što se nijeste bavili drugima nego sobom i svojim izbornim programom, čime ste, siguran sam kupili simpatije Ulcinjana, pa se s pravom nadamo duplo boljem rezultatu u odnosu na onaj ostvaren na parlamentarnim izborima! Ako smo na izborima u Nikšiću postigli tri puta bolji rezultat u odnosu na parlamentarne, a u HN 2,5 puta, ako smo na nedavno završenim izborima na Cetinju, Petnjici, Mojkovcu i Tuzima poboljšali rezultat za preko 50%, onda je sasvim prirodno da i u Ulcinju nastavimo pobjedničku seriju. Zahvaljujući tome ćemo biti jedina partija, ali jedina, koja na svim lokalnim izborima koji su održani u poslednjih godinu dana konstantno raste!” – kazao je Šehović

 

Član Predsjedništva SD CG i kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Ulcinj”, Selim Resulbegović, istakao je da građani Ulcinja u nedjelju imaju lak izbor.

“Zaokruživanjem broja 1, vi glasate za građansku partiju sa dubokim socijaldemokratskim korijenima, koja je uvijek bila opredijeljena za multietničnost i multikonfesionalnost i dosljedna ostvarivanju svog izbornog programa. Borili smo se i ostvarili dva glavna programska cilja – nezavisnu Crnu Goru i članstvo u NATO, dok intenzivno radimo i na sledeća dva – članstvu u EU i što je najvažnije za naše građane, ubrzanom ekonomskom razvoju. Upravo iz tih razloga smo protiv svih onih koji u predizbornim kampanjama samo obećavaju, a kada dođu na vlast od tih obećanja ne bude ništa, osim ostvarenja ličnih interesa pojedinaca i određenih gupacija. Zato dragi sugrađani, nemojte dozvoliti da vas obmanjuju obećanjima oni koji su vam već dva puta to uradili. što bi se u narodu reklo “što je mnogo, mnogo je” – istakao je Resulbegović.

Nosilac izborne liste “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Ulcinj”, Ćazim Hodžić, istakao je da Socijaldemokrate, kao nova politička partija u Ulcinju, koja će sigurno biti dio nove i efikasnije izvršne vlasti, neće obećavati brda i doline i nerealne milionske investicije, već će rješavati svakodnevne probleme naših građana i učiniti sve da Ulcinj ponovo bude nosilac crnogorskog turizma, a ne najsiromašnija primorska opština.

“U saradnji sa resornim državnim institucijama učinićemo sve da oporavimo privredu Ulcinja, ojačamo i ubrzamo ekonomski razvoj nekada najbogatije primorske opštine, da zaustavimo odliv mladih, školovanih i kvalitetnih kadrova. Radićemo na produžetku turističke sezone, razvijaćemo eko turizam, kamping turizam, sportski turizam, kako bi nam sezona trajala preko čitave godine. Formiraćemo JP “Parking servis” kako bismo ovu, ali i svaku narednu turističku sezonu dočekali sa uređenijim parking prostorom. Ulcinjska Solana mora biti zaštićeno područje, kako bi privukli brojne inostrane turiste, ornitologe, koji spadaju u visoko platežnu klijentelu, ali se svakako mora pokrenuti i proizvodnja soli, insistiraćemo na realizaciji projekata koji su predugo na čekanju, rješavanju problema atmosferskih i fekalnih voda za naselja Bijela Gora, Totoši, Kodre i Bratica, čime bi se djelimično riješio i problem kanala Port Milena. Sredstva za to, u iznosu od pet miliona, obezbijeđena su od Evropske banke, ali dosadašnja vlast nije uspjela da ih potroši. Sve opštine na primorju su odmakle u realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, za šta je sredstva odobrila Njemačka razvojna banka u iznosu od 20 miliona eura, ali ni njih nijesu uspjeli da utroše. Mi nećemo dozvoliti da se ta sredstva preusmjere, jer Ulcinj je već izgubio dosta šansi. Zalagaćemo se da bivši vlasnici u Valdanosu što prije počnu da ubiru plodove iz svojih stoljetnjih maslinjaka, koji su zarobljeni 40 godina. Valdanos je primjer kako su vas varali, dva put, a ja sam siguran da nećete dozvolite da vas prevare još jednom.” – kazao je Hodžić, poručujući sugrađanima da zaokruže prve na listi, Socijaldemokrate, koji ostvaruju konstantan rast i koji će biti dio vlasti u Ulcinju nakon 4. februara, kako bi ga razvijali i dosljedno čuvali.

Kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Ulcinj”, Arsim Cuca, naveo je da je siguran da će stanovnici Ulcinja, a naročito oni koji žive na području Vladimira, ukazati ogromno povjerenje Socijaldemokratama i nametnuti im odgovornost za ubrzan ekonomski razvoj našeg grada.

MEDIJSKI TIM SD CG

  • 1

    Radio