Aktuale Më shumë

SD: “Mos na përmendni, ne nuk marrim pjesë në negociatat e qeverisë”

Prej tvteuta14:22, 18 Shtator 2023

Socialdemokratët e Malit të Zi (SD) u bënë thirrje aktorëve politikë, të cilët, siç thanë ata, prej kohësh po tentojnë pa sukses të formojnë qeverinë, të mos i zgjidhin problemet e brendshme pas shpinës së SD-së, e cila asnjëherë nuk ka marrë pjesë zyrtarisht në negociata.
Ata e konsiderojnë të papërshtatshme dhe të papjekur politikisht që dikush t’i përmendë në kuadër të negociatave të qeverisë, ndonëse, siç thanë ata, janë plotësisht të vetëdijshëm për nevojën e disa partive politike që si gjithmonë “të gjejnë ndonjë armik fiktiv për të sulmuar me qëllim” të mbrohen nga përgjegjësia për rrëzimin e shumicës së rënë dakord më parë”.
“Fakti që ata që negociojnë nuk munden apo nuk duan të arrijnë marrëveshje, nuk u jep të drejtë të ‘zgjidhin’ problemet e tyre duke e përmendur SD-në në çdo kontekst, sepse të gjithë e dinë shumë mirë që formimi i Qeverisë së 44-të. dhe konstituimi i një parlamentari të ri për mazhorancën, nuk ka qenë asnjëherë temë bisede me ne”, thuhet në njoftim.
Siç thanë ata, nëse dikush do të marrë votën e një anëtari të SD-së në votim publik apo të fshehtë, varet vetëm nga vendimet e organeve partiake të asaj partie, të cilat bazohen në analizën e sjelljes së atyre që fshehtas shpresojnë se ata mund ta marrin atë votë.
“Për hir të qytetarëve mund të flitet për moralizimin në skenën politike ‘deri nesër’, sidomos me ata që mbajnë në pushtet Marko Kovaçeviqin, Dario Vranjeshin e të tjerë, dhe ata që mburren me djegien e flamujve të NATO-s janë masa e rrugës evropiane dhe euroatlantike”, thuhet në njoftim.
Ata thonë se qëndrimi i tyre është krejtësisht i qartë dhe i pandryshuar që nga 11 qershori.
“Socialdemokratët mund të jenë bashkëbisedues vetëm për ata që duan një qeveri të vërtetë evropiane dhe euroatlantike, të cilët nuk kanë dyshime për kornizën e vlerës në të cilën duhet të lëvizë Mali i Zi, dhe ky është karakteri i tij civil, laik dhe antifashist, i cili nuk i konsideron kriminelët e dënuar të luftës si model politik dhe moral, ata nuk e relativizojnë gjenocidin në Srebrenicë, nuk e justifikojnë agresionin brutal dhe të paprovokuar të Rusisë kundër Ukrainës dhe për të cilët masa e antifashizmit nuk është Pavle Gjurishiq”, përfundon deklarata e SD-së.

  • 1

    Radio