EKONOMIJA Više

Savjetodavno tijelo za Ulcinjsku solanu prihvatilo inicijativu Opštine Ulcinj o korišćenju pumpnog postrojenja Đerane za potrebe Port Milene

Prej tvteuta15:43 25 Jul 2018

Osim što će se pumpnim postrojenjem Đerane sa Ulcinjske solane regulisati vodni režim neophodan za održavanje biodiverziteta osjetljivog ekosistema, članovi Savjetodavnog tijela za Solanu, prihvatili su inicijativu Opštine Ulcinj kojom se predlaže korišćenje pumpnog postrojenja Đerane za upumpavanje morske vode u kanal Port Milenu.

S tim u vezi, na sjednici kojom je predsjedavala Azra Vuković, te učestvovali stalni članovi ovog Tijela, predstavnici nadležnih institucija i NVO, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić informisao je o potrebi upumpavanja morske vode u kanal Port Milenu i značaju istog za neometano odvijanje turističke sezone u Ulcinju.

Isto tako, direktor JPNPCG Elvir Klica je informisao o najznačajnijim aktivnostima u periodu između dvije posljednje sjednice i u tom pravcu istakao da je Javno preduzeće za nacionalne parkove obezbijedilo bager za sanaciju narušenih nasipa i bentova na Ulcinjskoj Solani u cilju obezbijeđivanja neophodnih uslova za protok vode koja je značajna za održavanje osjetljivog ekosistema na Solani. Takođe su, između ostalog, popravljene drvene osmatračnice, postavljen odmorišni mobilijar, uređena kućica za rentiranje bicikala, pokošen prostor ispred Upravne zgrade Solane, te realizovane ostale aktivnosti  u skladu sa Programom rada za Solanu.

Dvanaesta sjednica Savjetodavnog tijela za Solanu održana je u Upravnoj zgradi AD „Bajo Sekulić“ u stečaju, 23. jula 2018. godine.

PR Služba

  • 1

    Radio