POLITIKA Više

Sastanak između Green Home i TO Ulcinj

Prej tvteuta16:44 16 Februar 2017

Dana 15.02.2017.godine u prostorijama Turističke Organizacije Ulcinj održan je sastanak između predstavnika NVO Green Home i Turističke Organizacije Ulcinj na kojem je bilo riječi o mogućnostima jačanja saradnje između ove Nevladine organizacije i TO Ulcinj koji su već sarađivali na određenim projektima. Tokom sastanka predstavnici NVO Green Home su predstavili projekat koje trenutno realizuju a radi o valorizaciji starog grad Šas i Šaskog jezera.

Ovaj projekat je započet prije 2 dvije godine od strane Green Home koji su do sada izgradili Informacioni punkt na tom području, razne brošure i propagandni materijal a u okviru projekta Podrška lokalnim zajednicama u implementaciji turističkih praksi zasnovanih na prirodnim bogatstvima i biodiverzitetu u okolini Šaskog jezera izrađen je i sajt sasko.me.

Green home trenutno planiraju proširenje pješačke staze na području iznad Šaskog jezera gdje se nalazi i lijep vidikovac. Takođe na tom području planiraju postavljanje velike mape sa svim naznačenim mjestima i proizvođačima domaće radinosti i lokalnih proizvoda (meda, ulja, i sl).

Turistička Organizacija Ulcinj je uvijek podržala slične projekte koje utiču na promovisanje i razvoj turističke ponude a takođe je dala svoju podršku ovoj nevladinoj organizaciji za realizaciju ovog i drugih projekata.

 

Stručna služba TO Ulcinj

  • 1

    Radio