Sastanak Harasani – Đeljošaj: svi subjekti treba da posluju pod jednakim zakonskim uslovima

Prej tvteuta09:55 29 Septembar 2021

U Kabinetu predsjednika Opštine Tuzi organizovan je sastanak na kome su prisustvovali, ispred Uprave za inspekcijske poslove, mr Ilir Harasani, v.d. direktora, Ana Vujošević, pomoćnica direktora i Marina Radulović, glavna tržišna inspektorka, dok su ispred Opštine Tuzi prisustvovali predsjednik opštine Nik Đeljošaj, načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Redžep Čunmuljaj, glavna inspektorka, Ana Camaj i sekretar Sekretarijata za finansije Driton Đokaj.

U prijatnom ambijentu predstavnici lokalne samouprave su iznijeli probleme sa terena koji se tiču poslovanja ugostiteljskih objekata, trgovine i zanatstva, a mahom su vezani za neposjedovanje potrebnih dokumenata za zakonito obavljanje predmetnih djelatnosti. Predsjednik opštine, gospodin Đeljošaj, posebno je naglasio problem nelojalne konkurencije, smatrajući da svi subjekti treba da posluju pod jednakim zakonskim uslovima kako bi doprinijeli stabilnom poslovnom ambijentu.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Ilir Harasani, ovom prilikom je istakao da će nakon sastanka sa svojim saradnicima preduzeti sve potrebne korake za planiranje budućih zajedničkih aktivnosti na terenu sa nadležnom Komunalnom inspekcijom i policijom.

Predsjednik opštine, gospodin Nik Đeljošaj, zahvalio se predstavnicima Uprave na današnjoj posjeti s uvjerenjem da će ovo biti početak jedne lijepe i profesionalne saradnje između ova dva organa, a na dobrobit lokalnog stanovništva i ostalih korisnika Budžeta.

(PR služba Uprave za inspekcijske poslove)

  • 1

    Radio