SliderMN Više

Saopštenje za javnost „Vodovoda i kanalizacije“

Prej tvteuta15:50 10 Avgust 2022

DOO VODOVOD I KANALIZACIJA ULCINJ

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

„U vezi jučerašnjih javnih saopštenja u medijima a povodom javnog okupljanja građana Starog grada zbog iskazanog nezadovoljstva u vezi problema sa redovnim vodosnabdijevanjem pojedinih potrošača u Starom Gradu, društvo „ViK“ Ulcinj daje sljedeće saopštenje za javnost:
Ovlašćeni zaposleni tehničke službe već dvije nedjelje su prisutni u Starom Gradu a sve u cilju praćenja potrošnje kao i otkrivanja mogućih kvarova. Pored ovih aktivnosti, nadležne službe za održavanja vodomjera su pristupile i čišćenju ventila kao i vodomjera potrošača u Starom Gradu sa ciljem skidanja nečistoće i mogućih začepljenja. Takođe se pristupilo i kontinuiranom praćenju potrošnje vode u pojedinim zonama na teritoriji opštine Ulcinj sa ciljem smanjenja nenamjenske potrošnje i povećanja pritiska u međuzoni. U međuvremenu osim ovih aktivnosti, ovo društvo je redovno obavještavalo i zahtjevalo od potrošača u donjoj zoni Starog Grada da racionalnije koriste potrošnju vode a sve sa ciljem da stanovnicima u gornjoj zoni povećaju protok vode.

Poremećaj redovnog vodosnabdijevanja u ovom dijelu grada, tj. Starog grada i naselja Liman, takođe je uzrok i velike izgradnje kako stambenih tako i poslovnih objekata u Ulcinjskom polju, a što nije pratilo izgradnju nove infrastrukture koja bi pratila povećanu potrošnju na ovom dijelu.

Pored aktivnosti koje se preduzimaju zadnjih dana u vezi sa poboljšanjem situacije u vezi sa vodosnabdijevanjem takodje obavještavamo javnost da su izvorišta u opštini Ulcinj na hidrološkom minimumu, a uzevši u obzir i visoke temperature u posljednjih više od mjesec dana kao i veliki broj posjetilaca, potrošnja vode je na maksimalnim vrijednostima koje ovo društvo može isporučiti te uzimajući u obzir ove okolnosti, očekuje se i narednih dana da budu poteškoće što se tiče redovnog vodosnabdijevanja uz moguće manje prekide.

Na kraju, apelujemo na sve korisnike javnog vodovoda a ujedno i zahtijevamo da što racionalnije koriste vodu i ne koriste istu za zalivanja bašta i drugih javnih površina jer svaka prolivena količina uvećava mogućnost prekida redovnog vodosnabdijevanja.“

  • 1

    Radio