POLITIKA Više

Saopštenje štaba za vanredne situacije Opštine Ulcinj

Prej tvteuta16:32 28 Avgust 2016

Danas u kabinetu predsjednika Opštine Ulcinj je održan sastanak lokalnog štaba za upravljanje vanrednim situacijama, na kojem je analizirana aktuelna situacija nastala nakon i tokom požara na Bijeloj Gori, koji je u nastavku zahvatio zonu Nove mahale i predstavljao je prijetnju za ostale gradske zone.

Na sastanku je konstatovano da se situacija znatno smirila i da je pod kontrolom zahvaljujući maksimalnim naporima svih službi na terenu i velikog broja građana koji su izašli u susret pomagajući na sve moguće načine. U veoma kratkom vremenskom periodu otvoreni su koridori i postavljena su crijeva koja omogućavaju brzo reagovanje u cilju gašenja vatre. Na razvoj situacije povoljno su uticali i meteorološki uslovi za razliku od prvog dana na kojem je zapadni vjetar uticao širenje vatre. Od jutarnjih sati angažovan je avion dromader koji je aktivan tokom današnjeg dana i u slučaju dodatne potrebe, u pripravnosti stoje avioni iz susjednih država.  Predsjenik Cungu je kazao da se nada da tokom današnjeg dana neće biti vjetra koji će loše uticati na aktuelnu situaciju i službama neće otežavati rad na terenu.

On se u svoje ime i u ime građana zahvaljuje sluzbenicima uprave policije-ispostave Ulcinj, službama zaštite Bara, Budve, Podgorice i Cetinja koji dok je za gradsku službu zaštite kazao da su reagovali na najbolji mogući način i da građani mogu biti ponosni na njih. Apeluje se na građane da ne koriste otvoreni plamen bilo gdje u prirodi jer je situacija u prirodi takva da je malo potrebno da mali požar izmakne kontroli.

Iz štaba za vanredne situacije apeluju na građane i na medije da ne šire paniku i dezinformacije jer one mogu znatno uticati na otežavanje rada službi koje upravljaju situacijom.

  • 1

    Radio