POLITIKA Više

SAOPSTENJE POLICIJE O SINOCNJEM DOGADJAJU U ULCINJU(18.06.2017)

Prej tvteuta00:49 19 Jun 2017

Saopštenje: U Ulcinju sinoć prilikom racije pronađena tri bezbjednosno interesantna lica koja je policija potraživala

Povodom navoda u medijima da se Interventna jedinica CB Bar sinoć neprimjereno ponašala u Ulcinju prilikom kontrola bezbjednosno interesantnih lica, obavještavamo vas sljedeće:

Borba protiv organizovanog kriminala i prevencija kriminaliteta su jedan od prioritetnih zadataka policije koji podrazumijeva i kontrolisanje lica i objekata gdje se ta lica okupljaju, a u cilju rasvjetljavanja počinjenih krivičnih djela i sprječavanja eventualno planiranih.

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su sinoć, radi pronalaska lica koja policija potražuje zbog krivičnih djela i radi kontrole tzv. bezbjednosno interesantnih lica, u Ulcinju izveli pojačanu kontrolu lica u ugostiteljskim objektima. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i doveli u službene prostorije tri lica koja je policija potraživala. Nakon pronalaska i dovođenja ta tri lica koja su inače bezbjednosno interesantna lica a koja su bila direktno povezana sa slučajem napada na policijskog službenika OB Ulcinj J.M, ispred OB Ulcinj okupili su se njihovi poznanici i rođaci i jedan broj građana.

Navedene aktivnosti policijskih službenika su uslijedile nakon što je prošle nedjelje fizički napadnut policijski službenik OB Ulcinj, kao i nakon pokušaja iznude na štetu građanina Ulcinja od strane pripadnika OKG iz Bara počinjenog na teritoriji nadležnosti OB Ulcinj, koji su odmah po događaju identifikovani, te je jedan od njih uhapšen, dok se tri lica potražuju, a po našim saznanjima postoji mogućnost i da se ova lica skrivaju na području Ulcinja.

Predmet naših aktivnosti su bila isključivo lica za koje postoji indicija da se bave nedozvoljenim društvenim radnjama ili da su bliska bezbjednosno interesantnim licima. Takođe, ove aktivnosti se sprovode kako bi se preventivno djelovalo na kriminalitet tokom ljetnje turističke sezone, posebno u primorskim gradovima gdje u ljetnjim mjesecima boravi veći broj lica.

Napominjemo da su policijski službenici na svim lokacijama na kojima su vršene kontrole mimo uobičajene prakse prisutnim građanima navodili razloge ovih aktivnosti.

Nećemo komentarisati političke izjave jer kontrole bezbjednosno interesantnih lica i prevencija kriminaliteta nemaju nikakve veze sa politikom.

Koristimo priliku da ukažemo građanima da kod sebe moraju imati ličnu kartu odnosno važeći dokument sa fotografijom jer je to zakonska obaveza svakog lica.

Policijski službenici CB Bar i OB Ulcinj će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na očuvanju javnog reda i mira kroz intenzivne i ciljane kontrole bezbjednosno interesantnih i njima bliskih lica, a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

Ukoliko se ispostavi da je bilo koji policijski službenik prilikom policijskih aktivnosti prekoračio svoja ovlašenja, prema njemu će biti preduzete mjere i radnje radi sankcionisanja takvog ponašanja.

Očekujemo od građana Ulcinja kao i drugih gradova razumijevanje i podršku policiji za navedene kontrole u ugostiteljskim objektima koje su samo jedan dio policijskih aktivnosti koje se sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, otkrivanja počinjenih krivičnih djela i prevenciji kriminaliteta.

     TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU 

  • 1

    Radio